Ajankohtaiset tiedotteet

Ruuhkaa asiakaspalvelussa

Asiakaspalvelussamme on ajoittain ruuhkaa liittyen vuoden vaihteen kysymyksiin.

Soittamisen sijaan pyydämme lähettämään sähköpostia yhteyshenkilöllenne tai
laskuhin liittyvät asiat laskutus@atsoft.fi
kaikki muut asiat atsoft@atsoft.fi


Vuosipäivitykset 2022 julkaistu

Vuosipäivitykset Asteri Ohjelmista ovat valmistuneet.
Tutustu vuosipäivitysten sisältöön täältä.


Kurssit 29.-30.11. kirjanpitäjille ja isännöitsijöille pidetty: osta tallenne kursseista

Hyviä uutisia: Jos et ehtinyt kursseille, voit ostaa tallenteen tilintarkastus.fi:n kautta. Hinta on sama kuin alla kerrottu. Lisätiedot 09 752 1422 ja info@tilintarkastus.fi

Koulutusten tarkempi sisältö tilintarkastus.fi -sivuilla.

Koulutus kirjanpitäjille
Ti 29.11.2022 klo 8:30-16:30
Koulutuksen sisältö on suunniteltu täyttämään KLT-ylläpitovaatimukset
Koko päivä 200 eur + ALV (suosittelemme koko päivän kurssia)
Puolikas päivä 150 eur + ALV

Koulutus isännöitsijöille / ASOY-kirjanpitäjille
Ke 30.11.2022 8:30-12:30
Hinta: 150 eur + ALV


Pankkiyhteysohjelma OP:n pankkiyhteyskanavaan

OP ilmoitti Kultalinkki pankkiyhteysohjelman käytön päättyvän 31.12.2022.

Asteri Monipankki toimii edelleen OP pankkiyhteyskanavassa.

Jos käytössäsi on OP Kultalinkki, voit ottaa Asteri Monipankin käyttöön Kultalinkin rinnalle ja siirtyä vaiheittain Asterin käyttöön.
Tilaa OP:sta toinen WS-kanava -> mahdollistaa rinnakkaiskäytön
Kun siirtymä ok ja vanhasta kanavasta aineistot noudettu -> irtisano kultalinkki ja sen WS-sopimus

Asteri Monipankilla voit mm.

  • Lähettää ostoreskontran tuottamia SEPA maksuaineistoja
  • Lähettää palkanmaksuohjelman tuottamia palkkojen maksuaineistoja
  • Noutaa tiliotteet (TITO muotoiset)
  • Noutaa viiteluettelot tilille saapuneista suorituksista
  • Lähettää ja vastaanottaa e-laskuaineistoja (Finvoice)

Asteri Monipankki integroituu suoraan Asteriin, mutta toimii myös itsenäisenä ohjelmana, jolloin voit tuoda ja lähettää myös muiden ohjelmien aineistoja.

Ohjelma on suunniteltu puhtaasti aineistojen lähettämiseen ja noutoon.

Ostolaskujen käsittelyyn kätevä lisä on Asteri ostoreskontra.

Asteri Monipankki tukee OP:n lisäksi myös muita kotimaisia WS-kanavassa liikennöiviä pankkeja, pl Danske Bank.

Lisätietoja

antti@atsoft.fi
puh. 09 350 75 313
Asteri Monipankki Asteri ohjelmien pankkiyhteytenä
Monipankin esite


Huomioi työttömyysvakuutusmaksuvelvollisuuden alaikärajan 17 -> 18 v. muutos 1.8.2022 alkaen maksettavissa palkoissakakkonen

Kesätyöntekijöiden sesonkiaikana monelle 17 vuotiaalle maksetaan palkkaa heinä- ja elokuussa. Palkanlaskijan tulee olla tänä kesänä erityisen valppaana, sillä työttömyysvakuutusmaksuvelvollisuuden alaikäraja nousee elokuun alusta 18 vuoteen. Palkkojen syöttöpuolella Asterin automaatio huolehtii työttömyysvakuutusmaksun pidättämisestä tai pidättämättä jättämisestä maksupäivän ja iän mukaan, mutta tulorekisterin palkkatietoilmoitukselle palkanlaskijan tulee itse huolehtia, että ”vakuutukset” välilehdellä ”muut vakuuttamistiedot” kohdassa on valittu tai jätetty valitsematta ao. kohdat

Työttömyysvakuutusmaksuvelvollisuuden alaikäraja nousee lakimuutoksen johdosta 18 vuoteen 1.8.2022 alkaen. Uudistuksen myötä maksuvelvollisuus alkaa työntekijän 18-vuotissyntymäpäivää seuraavan kalenterikuukauden alusta. Sitä ennen työttömyysvakuutusmaksuvelvollisuuden alaikäraja on 17 vuotta.  

Muutos koskee 1.8.2022 alkaen maksettavia palkkoja. Huomioithan ikärajan muuttumisen pidättäessäsi palkansaajan työttömyysvakuutusmaksua työntekijän palkasta sekä ilmoittaessasi palkkatiedot tulorekisteriin. 1.8.2022 alkaen alle 18-vuotiaan työntekijän palkasta ei kuulu pidättää palkansaajan työttömyysvakuutusmaksua. Kun maksat palkkaa työntekijälle, joka ikänsä puolesta ei ole työttömyysvakuutusmaksuvelvollinen, on tulorekisterin palkkatietoilmoituksella annettava Vakuuttamisen poikkeustilanteen tyyppi –kohtaan tiedoksi ”Ei vakuuttamisvelvollisuutta (työttömyysvakuutus)”. 

Huomioithan, että muutoksen myötä työttömyysvakuutusmaksuvelvollisuus saattaa lakata väliaikaisesti sellaisen työntekijän osalta, joka on 17-vuotias muutoksen tullessa voimaan 1.8.2022. Tämän jälkeen työntekijän maksuvelvollisuus alkaa, kun hän täyttää 18 vuotta. 

Palkkojen laskennan puolella automatiikka huolehtii työttömyysvakuutusmaksun pidättämisestä
Palkkatietoilmoitukselle palkan maksajan tulee valita/poistaa valinnat ”vakuuttamistiedot” välilehdellä.

Kun palkanmaksupäivä on ennen 1.8.2022, työttömyysvakuutusmaksu pidätetään palkansaajalta, joka ed. kuussa oli täyttänyt 17 vuotta:

Kun palkanmaksupäivä on 1.8.2022, työttömyysvakuutusmaksua ei pidätetä palkansaajalta, joka ed. kuussa oli täyttänyt 17 vuotta, koska alaikäraja on noussut 18 vuoteen:

Palkkatietoilmoitukseen tieto tulee ilmoittaa ”vakuutukset” välilehdellä ”muut vakuuttamistiedot” valitsemalla ao. kohta

Työttömyysvakuuttamisvelvollisuutta koskeva vakuuttamistieto tulee ilmoittaa palkkatietoilmoituksella ”vakuutukset” välilehdellä valitsemalla tai poistamalla valinnat ”muut vakuuttamistiedot” kohdassa.

Jos henkilö ikänsä puolesta ei ole työttömyysvakuutusmaksuvelvollinen, valitse palkkatietoilmoituksen vakuutukset välilehdellä ”muut vakuutamistiedot” kohtaan [x] Ei vakuuttamivelvollisuutta (työttömyysvakuutusmaksu). Kun henkilö ikänsä puolesta tulee työttömyysvakuutusmaksuvelvolliseksi, poista valinta.

Lisätietoja Työllisyysrahaston artikkelissa Työttömyysvakuutusmaksujen maksuvelvollisuuden alaikärajaan muutos 1.8.2022 alkaen.