Ajankohtaiset tiedotteet

Uuden tilikauden perustaminen

Uusi tilikausi perustetaan tilikaudet -näkymässä. Uuden tilikauden voi perustaa neljällä eri tavalla klikkaamalla ”luo uusi tilikausi” -valikoiden painikkeita.

  • XXxx.wkp perusteella (eli olemassaolevasta tilikaudesta)
  • Yhtiömuotojen malleista
  • Muun yrityksen perusteella
  • Vaiheittain (valitset itse tilipuitteistot)

Yhtiömuotojen malleista

Valinnalla yhtiömuotojen malleista pääset perustamaan tilikauden ohjelman mukana toimitettavista tilipuitteistoista. Valitse yhtiömuoto ja vuosimalli. Vuosimalli viittaa siihen vuoteen, minkä mukaisen kirjanpitolain ja –asetuksen mukaiset muutokset on huomioitu puitteistossa. Seuraamme aktiivisesti KILA:n lausuntojakin.

Syötä ohjelman kysymät tiedot ja paina ”Luo!”. Tämän jälkeen pääset tekemään tilinavauksen ja ensimmäiseen päiväkirjaan.

Uuden tilikauden perustaminen vanhan pohjalta

Tämä valinta kopioi edellisen tilikauden tilikartan ja tilinpäätösrungon. Tekemäsi muutokset seuraavat vuodesta toiseen. Täytä ohjelman kysymät tiedot ja valitse, teetkö tilinavauksen nyt vai myöhemmin. Vaikka tekisit tilinavauksen ennen edellisen tilikauden päättymistä – ei hätää, pääset tekemään tilinavauksen helposti uudelleen. Yksityiskohtaiset ohjeet uuden tilikauden perustamiseen vanhan pohjalta ja tilinavauksen uudistamiseen löytyvät täältä.

Muun yrityksen perusteella

Käytä tätä valintaa, kun haluat kopioida olemassaolevasta yrityksestä tilipuitteistot. Esim tilanteissa, joissa olet jo tehnyt paljon muutoksia tilipuitteistoihin ja haluat käyttää tätä hyväksi toteamaasi runkoa

Vaiheittain

Tätä perustamistapaa käytetään vain niissä tapauksissa, joissa halutaan valita käytettäväksi harvinaisempi tilipuitteisto, jota ei ole valittavana yhtiömuotojen malleissa.