Ajankohtaiset tiedotteet

Ostoreskontra ja 25,5% ALV

Hallitus kertoi 16.4.2024 nostavansa yleistä arvonlisäverokantaa 1,5%-yksiköllä 25,5%

Samalla kerrottiin, että muutos on määrä astua voimaan jo vuoden 2024 aikana ja että tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Hankkeen edetessä lisäämme tälle sivulle laskutusohjelmaan liittyen ohjeita, tietoa ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Desimaali arvonlisäverokannassa

Desimaali arvonlisäverokannassa pidentää arvonlisäprosentin vaatimaan tilaa kahdesta merkistä neljään merkkiin. Asteri Ostoreskontrassa on joitain toimintoja, jotka olettavat alv-prosentin olevan max 2 merkin mittainen. Nämä on jo ratkaistu kehitysversioon ja julkaistaan alv-päivityksen yhteydessä.

Vastauksia

Milloin julkaisette version, joka tukee desimaalia arvonlisäverokannassa?
Julkaisemme sen jälkeen kun kun asiaa koskevat lait on vahvistettu ja verohallinto julkaissut asiaa koskevat ohjeet ja olemme testanneet ohjelmaa riittävästi.

Minulla ei ole ylläpitoa?
Suosittelemme, että tilaat päivityksen ja teet ohjelmaan ylläpidon, jotta käytössäsi on ohjelman uusin versio ja neuvontapalvelu muutoksen eri vaiheissa. Vanhemmillakin versioilla saattaa tulla toimeen, mutta neuvontapalvelumme kattaa vain ylläpidon piirissä olevat ohjelmat. Tutustu ylläpitosopimukseen.

Onko kiertotietä käyttää nykyistä versiota?
Näistä meillä ei ole tietoa.