Ajankohtaiset tiedotteet

Pysyvät ja vaihtuvat vastaavat, oma- ja vieraspääoma yhteissummin

Asteri kirjanpito-ohjelma mahdollistaa lohkojen summien tulostamisen viimeiseen sarakkeeseen. Sitä ominaisuutta on nyt käytetty osakeyhtiön mallirungoissa, jotka on nimetty OCxx.WTR.

Kirjanpitolaki ja kirjanpitoasetus eivät määrää, että otsikossa mainitut yhteissummat on tilinpäätöksessä esitettävä. Kilan lausunto antaa luvan, että ne saa esittää.

Tilinpäätösrunko OCxx.WTR tekee taseeseen nämä lohkojen summat viimeiseen sarakkeeseen lisäämättä sarakkeita. Tuloste mahtuu paperille niin kuin muutkin mallirunkomme mukaiset tulosteet.

Aiemmin tehty tilinpäätösrunkomme OB… tekee taseen, jossa kyseiset summat esitetään. Siinä tähtien lukumäärää lisäämällä saadaan halutut summat esitettyä. Malli on hankala käyttää monisarakkeisessa tulostuksessa, koska summat tulostuvat omaan sarakkeeseensa. Tulosteesta tulee niin leveä, että tuloste ”kaksi kautta rinnan ei mahdu paperille. Yksisarakkeisena sitä voi käyttää.

Tällä ominaisuudella saat taseeseen (ja tuloslaskelmaan) haluamiesi lohkojen välisummia lisäämättä tilirungossa olevien tähtien määrää. Muokkaa tilinpäätösrunkoa siten että kirjoita tilirunkoon lohkon alkavalle riville kerroin-sarakkeeseen ”lohko alkaa”.

Kirjoita lohkon päättyvälle riville teksti-sarakkeeseen kaksi tähteä ja esimerkiksi lohkoa koskeva yhteissumman selitys.

Kirjoita kerroin-sarakkeeseen ”lohko päättyy”.  Tätä ominaisuutta on mahdollista käyttää myös esimerkiksi yhdistysten tuloslaskelman laajemmassa rymittelyssä.