Ajankohtaiset tiedotteet

Maksuerälaskutus

Maksuerälaskutus on tarkoitettu esimerkiksi osamaksun, leasingin ja vuokrien laskuttamiseen.

Voit luoda laskuja kerrallaan yhdelle asiakkaalle tai kokonaiselle asiakaskortistolle. Voit määrittää erien lukumäärän, summan, eräpäivät, niiden välit ja laskuihin tulostuvat tuoterivit.

Luotuja maksuerälaskuja voit muokata vapaasti avaamalla ne korjattavaksi Avaa-painikkeella tai toiminnolla Tiedosto|Avaa vanha lasku.

Maksuerälaskut voit tulostaa kerralla kätevästi toiminnolla Tiedosto|Tulosta eräajona tai Tiedosto|Tulosta 3 tilisiirtoa arkille.

Lähtötietojen syöttö

Valitse Tiedosto|Maksuerälaskutus

Erien lukumäärä

Syötä jokin luku, esimerkiksi 12

Erän summa

Syötä rahamäärä, esimerkiksi 500,00

1. eräpäivä

Syötä jokin päivämäärä, esimerkiksi 5.6.2020

Eräpäivien väli

Valitse alaspudotuslistasta jokin viikko- tai kuukausimäärä tai kirjoita päivien lukumäärä. Mustalla pallukalla vahvistat valinnan.

Laskun päivä

Laskun päivällä on merkitystä lähinnä silloin, kun tulostetaan avoimet laskut per mennyt päivä esimerkiksi kirjanpitoa varten.

Osamaksussa laskun päivä voi olla esimerkiksi aina sama, vaikka tämä päivä. Syötä silloin tekstikenttään esimerkiksi 5.6.2020.

Leasingin ja vuokrien laskutuksessa luonnollinen laskunpäivä voisi vaihdella eräpäivän mukaan. Laita tällöin pallukka ko. kohtaan ja kirjoita tekstikenttään, montako päivää ennen eräpäivää laskunpäivä on.

Tuoteriveiksi otetaan

Tässä kohdassa voit valita, miten ohjelma muodostaa alustavat tuoteriviehdotukset, joita pääset vielä myöhemmin muuttamaan.

Jos haluat, voit valita otettavaksi laskunsyöttöikkunassa olevat tuoterivit. Toinen vaihtoehto on kirjoittaa tekstirivit ikkunaan, esimerkiksi ensimmäiseksi ’Tavaraa…’ ja toiseksi ’Osamaksu’. Voit määrittää tulostumaan ’ERÄ erä/eriä kaikkiaan’ tekstin sijaan esimerkiksi kuukausi ja vuosi tulostettaessa vuokranmaksupankkisiirtoja. Tulostuva kuukausi otetaan eräpäivän kuukaudesta + montako kuukautta eteenpäin/taaksepäin.

Esim:

toukokuu/2020

05/2020

Muitakin vaihtoehtoja on, mm. erä/eriä, erä, kuukausi/vuosi, kk/vvvv tai ’ei juoksevaa tietoa’.

Paina Jatka

Maksuerälaskujen muokkaus ja tulostaminen

Luotuja maksuerälaskuja voit muokata vapaasti avaamalla ne korjattavaksi Avaa-painikkeella tai toiminnolla Tiedosto|Avaa vanha lasku. Silloin voit tulostaa niitä yksi kerrallaan Tulosta-painikkeella tai valitsemalla Tulosta|Lasku.

Maksuerälaskut voit tulostaa myös kerralla toiminnolla Tiedosto|Tulosta eräajona tai Tiedosto|Tulosta 3 tilisiirtoa arkille.