Ajankohtaiset tiedotteet

Danske Bankin tuki loppuu viimeistään 27.10.2020 Asteri Monipankissa

Danske Bankin tuki Asteri Monipankissa päättyy viimeistään 27.10.2020.

Asteri Monipankissa on tuki Dansken 2K juurivarmenteelle, joka vanhenee 27.10.2020. Dansken 2K juurivarmenteen vanhentumisen jälkeen Asteri Monipankilla ei voi enää liikennöidä Danske Bankiin.

Danske Bankin uusi juurivarmenne on ns. 4K varmenne, jonka tukea Asteri Monipankissa ei ole.

Asteri Monipankilla voi liikennöidä tämänkin jälkeen seuraaviin pankkeihin: Nordea, OP, Aktia, Handelsbanken, OmaSp, POP, Sp ja Ålandsbanken.

Taustaa Danske Bankista luopumiselle

Julkaisimme Asteri Monipankin syksyllä 2016 tukemaan Asteri Ohjelmista tapahtuvaa pankkiliikennöintiä. Kehitystyö ensijulkaisuun kesti lähes 1,5 vuotta. Siitä eteenpäin, lähes neljän vuoden ajan, olemme kehittäneet ja ylläpitäneet ohjelmassa kaikkien pankkien yhteyskäytäntöjä. Erityisen haasteellista oli toteuttaa liikennöinti Danske Bankiin, koska se käyttää muista Asteri Monipankin tukemista pankeista poikkeavaa varmenne- ja liikennöintitapaa. Danske Bankin ylläpitotyöhön käytettävän ajan määrästä johtuen joudumme toteamaan, että Dansken pitäminen mukana Asteri Monipankin tukemissa pankeissa ei ole mahdollista. Muiden pankkien tuki Asteri Monipankissa jatkuu entiseen malliin. Jos on tarvetta liikennöidä jatkossa Danske Bankiin, suosittelemme olemaan yhteydessä Danske Bankiin ja selvittämään, mitä vaihtoehtoja liikennöintiin on tarjolla.

Danske Bankin tuen loppuminen koskee vain Asteri Monipankkia, ohjelmaa, jolla noudetaan aineistoja pankista ja lähetetään aineistoja pankkiin. Tapahtumat Nettiselaimesta, jolla tulkitaan Dansken pdf-tiliotteita Asteri Kirjanpidon päiväkirjaksi, toimii jatkossakin entiseen malliin myös Danske Bankin tiliotteiden kanssa