Ajankohtaiset tiedotteet

Asiakkaan maksumuistutus

Asiakkaan maksumuistutus tulostetaan Avoimet Laskut -ikkunan toiminnolla Tulosta|Asiakkaan maksumuistutus. Maksumuistutuksessa näkyvät laskut ovat eräpäiväjärjestyksessä.

Maksumuistutuksen ulkoasu määritellään lomakesovitustiedostolla (esim. maksumui.lom), johon viitataan perustavien määritysten Määritä|Perustiedot (reskontra) Maksumuistutuksen lomakesovitus-kohdassa. Lomakesovituksen muokkausperiaatteet ovat vastaavat kuin laskulomakesovituksessa. Huomaa kuitenkin maksumuistutukselle ominaiset muuttujat:

@KÄSITTELYPÄIVÄ
@SUORITUSTENPÄIVÄ
@MUISTUTUSOTSIKOT
@MUISTUTUSRIVI
@PERINTÄTEKSTI

Muuttujan @PERINTÄTEKSTI paikalle tulostuu huomautusteksti, joka saadaan haluttaessa asteittain kovenemaan muokkaamalla perustietojen N. muistutuksen perintäteksti -kohdassa mainittuja tiedostoja (esim. perint1.lom).

Maksumuistutuksen lähettäminen

Maksumuistutukset lähetetään tyypillisesti paperipostina tai tulostetaan yksittäin pdf-tiedostoiksi. Maksumuistutuksien automaattista sähköpostitusta varten on tehty toiminto, jolla voidaan lähettää tietylle laskuvälille automaattisesti maksumuistutusteksti ja laskukopio sähköpostitse. Lähetys tehdään tätä ohjetta mukaillen, mutta valitaan sähköpostitettavaksi vain erääntyneet.

Maksumuistutuksesta perintään

Maksumuistutukset voi lähettää automaattisesti perintään sähköpostitustoiminnolla, jos olet sopinut perintäyhtiön kanssa laskujen toimittamisesta suoraan Asterista sähköpostitse. Laskuja vastaanottaa perittäväksi esimerkiksi Perintäritari. Ohjeet laskujen lähettämisestä sähköpostitse perintään löytyvät tästä linkistä.