Ajankohtaiset tiedotteet

Verovuoden peruskaavat

Toimitamme ohjelman mukana vim-tarkenteisia tiedostoja, joissa on verovuoden peruskaavat.

Peruskaavatiedostossa olevat kaavat määrittelevät, minkä luukkujen perusteella jonkin toisen luukun sisältö muodostetaan.

Kun perustat verovuoden, voit valita, mitä peruskaavatiedostoa siinä käytetään. Tällöin kaavat ja tilit kopioituvat verovuoden tietokannan ohjeeksi muualle kuin osatietoryhmiin. Lisäksi ohjelma käyttää peruskaavatiedostoa vielä perustamisen jälkeenkin siinä vaiheessa kun syötät tietoja osatietoryhmiin.

Peruskaavatiedostojen katselu

Malliperuskaavatiedostoja pääset katselemaan Yritysluetteloikkunan toiminnolla Määritä|Verovuoden peruskaavat. Ohjelma kysyy, mitä peruskaavatiedostoa haluat katsella:

Valitse haluamasi tiedosto ja paina Avaa.

Taulukossa näet nyt peruskaavatiedoston sisällön:

Taulukko on lukittu siten, että pääset sitä kelaamaan mutta et muokkaamaan, koska Atsoftin mallien (mm. 19.vim, 20.vim) päälle voi netistä latautua uusin, päivitetty samanniminen tiedosto.

Oman peruskaavatiedoston muokkaus

Oman peruskaavatiedoston voit tehdä painamalla Kopioi toisennimiseksi. Anna peruskaavatiedostollesi sopiva nimi:

Painettuasi Tallenna, näkyviin tulee oma uusi peruskaavatiedostosi taulukossa, jota pääset muokkaamaan vapaasti:

Muokkaamasi tiedot tallentuvat koko ajan automaattisesti, kun vaihdat riviä.

Voit tehdä niin monta erilaista peruskaavatiedostoa kuin tarvitset, esimerkiksi yhden kutakin erilaista tilikarttaa varten, joita käytät eri yhtiöissä.

Voit käyttää muokkaamiasi peruskaavatiedostoja, kun perustat uusia verovuosia. Voit myös kesken verovuoden tietojen syöttämisen vaihtaa verovuoden perustiedoissa määriteltyä peruskaavatiedostoa, mutta silloin muutos vaikuttaa vain osatietoryhmien, ei tavallisten luukkujen, toimintaan.

Yritykseen tehtyjen kaavamuutosten kopiointi toisiin yrityksiin

Jos olet tehnyt verolomakkeen tietojen syöttöikkunoiden määrittelynäkymässä kaavoihin tai tileihin sellaisia muutoksia, jotka haluat käyttöön myös muissa yrityksissä, voit käyttää toimintoa Tiedosto|Tallenna peruskaavoiksi.

Toiminnon avulla saat luotua uuden itse nimeämäsi vim-tarkenteisen peruskaavatiedoston. Siihen tulee pohjaksi tallennushetkellä auki olleen yrityksen verovuoden perustiedoissa määritelty peruskaavatiedosto, johon ohjelma tallentaa kaikista syöttöikkunoista muutellut kaavat ja tilit. Toisin sanoen osatietoryhmien määritykset tulevat verovuoden perustiedoissa määritellyn peruskaavatiedoston mukaisina ja tavallisten luukkujen kaavat ja tilit tulevat itse muuttelemassasi muodossa.

Näin syntynyttä vim-tarkenteista peruskaavatiedostoa voit edelleen muokata Yritysluettelo-ikkunan toiminnolla Määritä|Verovuoden peruskaavat. Voit myös käyttää ko. tiedostoa sellaisenaan tai muuteltuna, kun perustat uusia yrityksiä ja uusia verovuosia.

Oman tilikartan siirto uuteen vuoteen

Yritysluettelo-ikkunan toiminnolla Määritä|Yhdistele eri vuosien peruskaavoja voit tuoda uuden vuoden peruskaavatiedostoon itse edellisenä vuonna tekemäsi kaava- ja tilimuutokset.