Ajankohtaiset tiedotteet

Veroilmoituksen syöttöikkunat

Asteri Tuloveroilmoitus –ohjelman pääikkunan sisällä on kukin lomake omassa ikkunassaan:

Voit asetella ikkunat vierekkäin tai limittäin käyttämällä Ikkuna-valikon toimintoja. Voit myös siirtää yksittäistä ikkunaa ottamalla sen otsikkopalkista kiinni ja vetämällä hiirellä. Ikkunan laidoista ja kulmista hiirellä kiinni ottamalla voit venyttää ja supistaa ikkunaa. Voit ottaa esimerkiksi yhden ikkunan kerrallaan käsittelyyn suurentamalla sen oikean yläkulman painikkeesta

Ikkunan vasempaan laitaan voit syöttää yksittäisiä tietoja Arvosarakkeeseen. Kun olet jollakin rivillä, ohjelma näyttää työkaluvinkissä sekä kuvaruudun alalaidan paneelissa ohjeen, minkä muotoisena tieto täytyy syöttää. Jos syötät tiedon muussa muodossa, ohjelma huomauttaa ja yrittää muuntaa tiedon automaattisesti sopivaan muotoon. Tarkista kuitenkin, että tulos on järkevä. Arvo-sarakkeen oikealla puolella voi näkyä seuraavia kirjaimia: K Jos arvo on määritelty tulemaan kaavan avulla muiden kenttien perusteella, jolloin siihen on turha syöttää käsin mitään, koska kaavojen läpilaskenta muuttaa arvon kuitenkin.

T Jos arvo on määritelty tulemaan kirjanpidon tilien perusteella. Tässä arvo muuttuu jos tuot saldot uudelleen kirjanpidosta.

P Jos kenttä on pakollinen.

Näin näet yhdellä silmäyksellä, mihin voi ja mihin täytyy syöttää tietoa.

Useiden ikkunoiden oikeassa laidassa on osatietoryhmiä. Parhaiten ne näkyvät, kun suurennat ikkunan. Niihin voit tarvittaessa syöttää yhden tai useamman rivin sellaista tietoa, jossa samat kentät toistuvat usealle asialle, esim. osakeyhtiön osakkaiden nimet ym. tiedot.