Ajankohtaiset tiedotteet

Verohallinnon ohje: verovapaat virtuaaliset virkistystapahtumat

Verohallinto linjasi tiedotteessaan 22.10.2020 virtuaalisten etätapahtumien, kuten virkistystilaisuuksien ja pikkujoulujen verovapaudesta tietyin edellytyksin.

Etäosallistujille verovapaasti tarjottava ohjelma, ruoka ja juoma on verovapaata edellyttäen, että etuisuus tarjotaan tasapuolisesti kaikille työntekijöille. Ruoka- ja juoma voidaan toimittaa työntekijöiden koteihin tai olla työntekijöiden noudettavissa sovitusta paikasta. Ruoka- ja juomalahjakortit ovat työntekijöille veronalaista tuloa.

Idea: toimistopikkujoulukäytäntö siirrettynä virtuaaliseksi tapahtumaksi.

Verovapaa lahja

Työnantaja voi antaa työntekijöille tietyin edellytyksin verovapaan lahjan. Lahja voi olla esimerkiksi työnantajan valitsema esine, palvelu tai pääsylippu. Mikäli lahjana annetaan lahjakortti, sen pitää olla yksilöity, ts. tietty palvelu tai tuote määrätystä paikasta. Vapaasti käytettävä lahjakortti, raha tai rahaan verrattava lahja on palkansaajalle verotettavaa tuloa.

Vuodessa verovapaiden lahjojen nimellisarvo saa olla enintään sata euroa per työntekijä. Ylittävältä osalta lahjat ovat veronalaista etua.

Koostusti

Tulkintamme mukaan verovapaasti voit siis:

  • toimittaa kaikille työntekijöille etäpikkujoulukorin
  • järjestää hauskan etäohjelman
  • antaa pienimuotoisen lahjan

Et kuitenkaan voi verovapaasti:

  • Antaa vapaasti käytettävää ravintolalahjakorttia
  • Lahjoittaa käteistä rahaa
  • Kohdella henkilöstöä eriarvoisesti lahjan osalta
  • Muistaa työntekijöitä suuriarvoisella lahjalla (yli 100e / vuosi)

Lisätietoa verohallinnon koronatilanne -koosteesta

Lähdekritiikkiä käyttäen aiheesta voi lukea myös muista kuin viranomaislähteistä, mm. iltalehden sivuilta ja veronmaksajien keskusliiton artikkelista.