Ajankohtaiset tiedotteet

Vastaanottoilmoitus

Jos maksaja napsauttaa verkkopankissaan linkkiä ja tilaa Sinulta e-laskun, syntyy vastaanottoilmoitus. Se on tiedosto, joka sisältää maksajan yhteystiedot, jotta pystyt lähettämään hänelle jatkossa e-laskuja.

Vastaanottoilmoitus syntyy myös, jos maksaja käy pankin konttorissa tekemässä suoramaksusopimuksen.

Vastaanottoilmoituksen nouto

Asteri laskutus ja isännöinti osaavat lukea vastaanottoilmoitustiedostoja ja kirjoittaa niissä esiintyvät maksajan yhteystiedot asiakaskortiston taikka maksajakortiston kenttiin. Näin saat automaattisesti päivitettyä maksajan verkkolaskuosoitteen ja tiedon siitä, haluaako ko. maksaja e-laskun vai suoramaksun. Tätä kautta heidän yhteystietonsa e-laskutusta varten menevät kuntoon.

Toimi näin:
Luo vastaanottoilmoituksille oma kansio, esimerkiksi
c:\asterimp\vastaanottoilmoitukset

Lue vastaanottoilmoitukset ko. kansioon noutamalla ne pankin eräsiirtokanavasta tai Asteri Monipankilla.

Vastaanottoilmoitus selväkielisenä

Jos haluat tietää, ketkä maksajat ovat vastaanottoilmoitustiedostossa, valitse Yritysluettelo-ikkunassa Finvoice|Vastaanottoilmoitus selväkielisenä.

Kirjoita Tiedostonimi-kohtaan sen vastaanottoilmoitustiedoston nimi, jota haluat tarkastella. Voit valita tiedoston myös Selaa-painikkeen takaa.

Kun olet valinnut tiedoston, paina Vastaanottoilmoitus selväkielisenä.

Muistiosta saat edelleen tulostettua paperille (Tiedosto|Tulosta) tai vaikkapa kopioitua muuhun ohjelmaan kuten sähköpostiksi (Muokkaa|Kopioi).

Vastaanottoilmoituksen sisäänluku Asteriin

Mene Yritysluettelo-ikkunaan ja valitse Finvoice|Sisäänlue vastaanottoilmoitus (ReceiverInfo). Valitse kansio, jossa vastanottoilmoitukset ovat. Paina OK.

Ohjelma löytää oikean laskuttajayrityksen ja etsii sieltä viitenumeron/asiakasnumeron perusteella oikean maksajan. Sen kohdalle ohjelma kirjoittaa Koodirivi-kenttään maksajan IBAN+BIC+OVT+sähköpostiosoite ja eLaskuVaiSuoramaksu-kenttään joko ”e-lasku” tai ”suoramaksu”, jotta saat tehtyä oikeanlaisen Finvoice-aineiston ja jotta se lähetettäessä löytää maksajalle perille. Sähköpostiosoite ei ole pakollinen tieto.

Asteri laskutuksessa asiakas ei poistu suoraveloituksesta eli Laskutusosoite-kentässä oleva suomalainen tilinumero ei katoa, koska saatat tarvita sitä vielä.
Jos sisäänluvussa ilmenee pulmia, Asteri näyttää niistä ilmoitukset Muistiossa.

Onnistuneiden toimenpiteiden lista tulostuu paperille.
Käsitellyt tiedostot siirtyvät luetut-kansioon.

HUOM! Älä tuhoa vanhoja vastaanottoilmoituksia, koska ne pitää antaa ”perinnöksi” mahdolliselle tulevalle isännöitsijälle.