Ajankohtaiset tiedotteet

Uuden seurantajakson perustaminen

Yhden taloyhtiön yhden vuoden asioita varten perustetaan pääsääntöisesti yksi seurantajakso. Kirjanpidon ja tilinpäätöksen kannalta hyvä seurantajakso on kalenterivuosi (tammi-joulukuu). Toinen mahdollisuus on muuttumattomien vastikkeiden jakso (huhti-maaliskuu tms.).

Seurantajakso luodaan ohjelmassa olevan perustamisautomaatin avulla. Se johdattelee tarkistamaan taloyhtiön tiedot, luomaan seurantajakson tietokannan, siirtämään tietoja edellisestä Asteri Isännöinnillä tehdystä seurantajaksosta, määrittämään vuokrapaikkojen selitteet ja yksikköveloitukset jne. Jos olet ennen käyttänyt muuta isännöintiohjelmaa, kannattaa aineisto syöttää Asteri Isännöintiin näppäilemällä se täysin uudestaan Windows-version tyylisesti.

  • Siirry siihen taloyhtiöön, jolle haluat luoda uuden seurantajakson ja Seurantajaksot-ikkunaan.

Jos olet vasta perustanut taloyhtiön, ohjelma on vienyt sinut ko. ikkunaan automaattisesti.

Jos olet vasta käynnistänyt ohjelman tai olet muuten Taloyhtiöt-ikkunassa, valitse haluamasi taloyhtiö ja paina Siirry yhtiöön -painiketta.

Jos olet muualla ohjelmassa, käytä toimintoja Yhtiö|Vaihda yhtiö ja Yhtiö|Vaihda seurantajakso.

Vaihe 1) Paina Uusi-painiketta

Vaihe 2) Tarkista ja korjaa taloyhtiön tiedot. Paina OK.

Vaihe 3) Ohjelma tarjoaa seurantajakson nimeä taloyhtiön nimen ja koneen kalenterin vuoden mukaan, esim. as21.wvk. Muuta tarvittaessa. Paina OK.

Ohjelma kysyy, mitkä tiedot otetaan uuden seurantajakson pohjaksi. Tarjolla on kaksi vaihtoehtoa, joiden mukaan perustaminen haarautuu hieman erilaiseksi, ohjelinkit alla.

Seurantajakson luonti edellisen Asteri Isännöinnillä tehdyn vuoden perusteella

Seurantajakson luonti siirtämättä edellisen vuoden tietoja (esim. kokonaan uusi yhtiö)