Ajankohtaiset tiedotteet

Uhka estetty – Defender false-positive salliminen

Microsoftin Windows 10 ja Windows 11 käyttöjärjestelmissä oleva virustorjunta saattaa ajoittain tulkita Asterin tai asennuspaketin virukseksi. Yleensä asia korjaantuu muutamassa päivässä, kun Microsoft saa asiasta tiedon tai itse havaitsee sen.

Microsoftin virustorjunnalle voi asettaa poikkeuksia (”sallitut uhat”) tai ottaa virustorjunnan hetkeksi pois käytöstä valinnalla virusten ja uhkien torjunta

Microsoft Windows Defender false-positive excluding asetuksiin pääsee kirjoittamalla windowsin hakuluukkuun virusten ja uhkien torjunta

Väärä hälytys Microsoftilta – false positive

Tällä sivulla on todellisia kuvaruutukopioita tilanteista, joissa Microsoftin virustorjunta virheellisesti havaitsi Asterin asennuspaketissa ja Asteri valikossa olevan troijalaisen. Asteri tuotteet olivat puhtaita ja viruksettomia. Parin päivän kuluttua Microsoftin virustorjunta ei enää huomauttanut samoista tiedostoista. On kuitenkin mahdollista, että aika ajoin Microsoftin virustorjunta tekee uusia virheellisiä havaintoja, kun me julkaisemme uusia versioita ohjelmistamme tai Microsoft päivittää tietokantaansa.

Tyhjennä lataushistoria

Tyhjennä selaimen lataushistoriasta estetyt ohjelmat ja kokeile uudestaan.
Jos edelleen estetään, tyhjennä selaimen lataushistoria uudestaan ja jatka ao. ohjeiden mukaan.

Virusten ja uhkien torjunta

Reaaliaikaisen suojauksen voi ottaa hetkeksi pois käytöstä asetusten hallinta / reaaliaikainen suojaus ei käytössä valinnan kautta ja sitten ladata ja asentaa Asteri uudestaan ja asentamisen jälkeen palauttaa reaaliaikainen suojaus takaisin käyttöön.

Suojaushistoriasta voi sallia estetyn ohjelman ja sitten asentaa sen uudestaan: