Ajankohtaiset tiedotteet

Tuotteen varastotilanteen kysyminen

Tuotteita myytäessä on usein tarpeen saada selville, kuinka paljon sitä on varastossa, jotta tiedetään, kuinka paljon sitä uskaltaa myydä.

Varastotilanteen saat selville painamalla F2 tai valitsemalla Tulosta|Tuotteen varastotilanne. Painamalla F3 saat näkyviin sellaisen varastotilanne-ikkunan, jossa ei näy ostohintoja ja joka on siten näytettävissä asiakkaallekin.

Jos olet tuotteet-ikkunassa tietyn tuotteen kohdalla tai jos olet tuoterivi-taulukkoon syöttämässä tuotenumeroa, varastotilanne tulee juuri ko. tuotteesta. Muussa tapauksessa ohjelma kysyy tuotenumeron.

Varastotilanne-ikkunassa näet perusteellisen selvityksen tuotteen varastotilanteesta ja -ennusteesta, lisätilausten saatavuudesta ja ostohinnasta. Tuotteen vanhat myynnit ja ostot saat painikkeista Vanhat myynnit ja Vanhat ostot. Myynti- ja ostotilaukset saat rajattua myös yhteen asiakkaaseen tai toimittajaan.

Myy-kenttään voit syöttää määrän, jonka myyt asiakkaalle. Myy…-painiketta painamalla tieto siirtyy automaattisesti tuoterivi-taulukkoon ja voit jatkaa myyntitilauksen tekoa.

”Myytävissä heti” -tiedon ohjelma päättelee sen mukaan, mikä on alin taso, jolla tuotteen varastomäärä käy ennen kuin Arvioitu toimitusaika -kentässä oleva määrä päiviä on kulunut nykyhetkestä. Toisin sanoen ohjelman luottaa siihen, että tuotetta saadaan tilattua lisää niin nopeasti kuin Arvioitu toimitusaika -kentässä on ilmoitettu.

Määritä|Varastotilanteen näyttäminen -toiminnolla voit valita, näytetäänkö heti myyntitilausikkunassa tuoterivin kohdalla olevan tuotteen varastoennuste.