Tuotteen varastotilanteen kysyminen

Tuotteita myytäessä on usein tarpeen saada selville, kuinka paljon sitä on varastossa, jotta tiedetään, kuinka paljon sitä uskaltaa myydä.

Varastotilanteen saat selville painamalla F2 tai valitsemalla Tulosta|Tuotteen varastotilanne. Painamalla F3 saat näkyviin sellaisen varastotilanne-ikkunan, jossa ei näy ostohintoja ja joka on siten näytettävissä asiakkaallekin.

Jos olet tuotteet-ikkunassa tietyn tuotteen kohdalla tai jos olet tuoterivi-taulukkoon syöttämässä tuotenumeroa, varastotilanne tulee juuri ko. tuotteesta. Muussa tapauksessa ohjelma kysyy tuotenumeron.

Varastotilanne-ikkunassa näet perusteellisen selvityksen tuotteen varastotilanteesta ja -ennusteesta, lisätilausten saatavuudesta ja ostohinnasta. Tuotteen vanhat myynnit ja ostot saat painikkeista Vanhat myynnit ja Vanhat ostot. Myynti- ja ostotilaukset saat rajattua myös yhteen asiakkaaseen tai toimittajaan.

Myy-kenttään voit syöttää määrän, jonka myyt asiakkaalle. Myy…-painiketta painamalla tieto siirtyy automaattisesti tuoterivi-taulukkoon ja voit jatkaa myyntitilauksen tekoa.

”Myytävissä heti” -tiedon ohjelma päättelee sen mukaan, mikä on alin taso, jolla tuotteen varastomäärä käy ennen kuin Arvioitu toimitusaika -kentässä oleva määrä päiviä on kulunut nykyhetkestä. Toisin sanoen ohjelman luottaa siihen, että tuotetta saadaan tilattua lisää niin nopeasti kuin Arvioitu toimitusaika -kentässä on ilmoitettu.

Määritä|Varastotilanteen näyttäminen -toiminnolla voit valita, näytetäänkö heti myyntitilausikkunassa tuoterivin kohdalla olevan tuotteen varastoennuste.