Ajankohtaiset tiedotteet

Tavaran lähettäminen varastosta

Mitä pitää lähettää?

Valitse Tilasto|Lähetys|Toimitettavat tilausotsikot jaksolla ja syötä ajanjakso, niin saat selville, mitkä tilaukset on toimitettava ko. jaksolla.

Pakkauslista

Avaa vuorotellen kukin toimitettava tilaus ja paina Pakkauslista-painiketta.

Anna pakkauslistat lähettämön henkilökunnalle, joka valmistelee lähetykset ja palauttaa Sinulle pakkauslistat varustettuna merkinnöin, paljonko mitäkin tavaraa saatiin pakattua.

Lähettäminen

Palautuneen pakkauslistan perusteella voit avata kunkin myyntitilauksen.

Jos tavaraa lähetetään yhtä paljon kuin on tilattu, voit suoraan painaa Kirjaa lähetetyksi varastosta.

Jos jollekin tuoteriville ei ole merkitty toimitettua määrää, ei edes nollaa, niin ohjelma kysyy: ”Merkitsenkö, että ko. tavaroita on lähetetty sama määrä kuin oli tilattu?” Valitse kolmesta eri vaihtoehdosta: (Kyllä = lähetetty tilattu määrä, Ei = lähetetty 0, Peruuta = haluan palata syöttämään määrät).

Nyt myyntitilaus muuttuu automaattisesti lähetetyksi myyntitilaukseksi ja lisäksi siitä syntyy lähete.

Lähetteen voit tulostaa painamalla Tulosta. Lähetteen ulkoasu perustuu lomakesovitukseen, joka on määritelty kohdassa Määritä|Perustiedot|Tiedostot ja tulostus|Lähetteen lomakesovitus. Voit muokata lomakesovitusta painamalla Muokkaa. Katso muokkausohjeita kappaleesta 9.

Tuoterivien tulostumisen voit määrittää valinnalla Määritä|Läheterivit paperille.

  • Jos kaikkea tavaraa ei voida lähettää tilauksen mukaisesti, osa jää jälkitilaukseen. Tällöin toimi seuraavasti:
  • Avaa myyntitilaus.
  • Syötä kullekin tuoteriville Toimitettu-sarakkeeseen se määrä, joka kyetään toimittamaan.
  • Paina Kirjaa lähetetyksi varastosta.

Nyt ohjelma jättää osan jälkitilaukseen eli siltä osin jää olemaan myyntitilaus. Lähetetyt määrät ohjelma muuttaa lähetetyksi myyntitilaukseksi ja tekee niistä myös lähetteen.

Kun myyntitilaus muuttuu lähetetyksi myyntitilaukseksi, ohjelma tallentaa kullekin tuoteriville Keskihinta varastosta otettaessa

-kenttään sen summan, joka sillä hetkellä on tuotekortistossa Keskihinta varastossa -kentässä. Ohjelma käyttää Keskihinta varastosta otettaessa -tietoa erilaisissa tilastoissa laskiessaan katteita.

Osoitekortin tulostus

Osoitekortin voit tulostaa painamalla Myyntitilaus-ikkunan Osoitekortit-painiketta. Osoitekortteja tulostuu niin monta kappaletta kuin Lavamäärä-kentässä on ilmoitettu.

Osoitekortin tulostus perustuu lomakesovitukseen, jonka voit määritellä kohdassa Määritä|Perustiedot|Tiedostot ja tulostus|Osoitekorttien lomakesovitus.

Mallilomakesovitus toimitetaan ohjelman mukana ja sen nimi on osoite.lom. Siinä on käytetty mm. lomakesovitusmuuttujia

@LÄHETYSNIMI

@LÄHETYSLISÄNIMI

@LÄHETYSOSOITE

@LÄHETYSPAIKKA

@LÄHETYSPUHELIN

jotka tulostavat (esim. osoitekorttiin) toimitusosoitteen, tai jos sellaista ei ole, laskutusosoitteen.

Muuttuja @LAVA tulostaa tiedon monesko osoitekortti monestako, esim. 1/3 2/3 3/3 tms.

Jälkitilaus

Jälkitilaukselle tulee tilausnumeroksi alkuperäinen/2, esim. tilauksesta 1234 jäävä jälkitilaus on 1234/2. Jos siitäkin jää jälkitilaus, se saa numeron 1234/3 jne.

Tilastot jälkitoimituksista saat yleensä siten, että otat vastaavan myynti/ostotilaston ja laitat alkamispäiväksi esimerkiksi 1.1.1900, jolloin kaikki vanhatkin vielä avoimet tilaukset tulostuvat listalle.