Ajankohtaiset tiedotteet

Tapahtumat Netistä -ohjelman käyttäminen

Pikaohje ohjelman käyttämiseen.

Hae sähköinen aineisto netistä

Maalaa ja kopioi tapahtumat nettipankissa tai tallenna tapahtumat netissä tiedostomuotoon (pdf-tiliote, csv-tapahtumaluettelo jne.). Tilitoimiston asiakas voi kopioida aineiston leikepöydälle, liittää Muistioon tekstitiedostoksi ja lähettää tilitoimistolle tekstitiedostona.

Huom! Paperitiliotteesta skannaamalla saatu pdf-aineisto ei toimi ohjelmassa. Vaikka käyttäisitkin ocr-tekstintunnistusta, mukaan tulee erilaisia haittaavia virheellisiä merkkejä, varsinkin kaikista kynällä tehdyistä merkinnöistä, pölyhiukkasista ja liasta.

Nettipankin tapahtumien maalaaminen

Jos haluat tuoda tilitapahtumia Asteriin nettipankin tilin tapahtumien katseluikkunasta, maalaa vain tapahtumarivit. Älä maalaa mitään otsikko- tai muita rivejä. Paina sitten ctrl+c, jotta rivit kopiotuvat leikepöydälle.

Asterin puolella mene isoon tekstikenttään ja paina ctrl+v, jotta tiedot liitetään sinne.

Huom! Eri nettiselaimilla tai samankin selaimen eri versioilla tulee yleensä erilainen kopiointijälki. Tämän vuoksi ohjelmassa on tarjolla monia eri tulkintoja.

PDF-tiedoston maalaaminen

Jos haluat tuoda tilitapahtumia Asteriin nettipankin pdf-tiliotteen avulla, hae tiliote nettipankista. Pdf-tiedosto maalataan valitsemalla kaikki (ctrl+a), myös sivujen otsikot ja alatunnisteet.

Paina sitten ctrl+c, jotta rivit kopiotuvat leikepöydälle.

Asterin puolella mene isoon tekstikenttään ja paina ctrl+v, jotta tiedot liitetään sinne.

Huom! Eri selaimilla ja eri pdf-lukuohjelmilla voi tulla erilainen kopiointijälki, joten ohjelmassa on useita tulkintoja. Jos sopivaa tulkintaa ei löydy, voit kokeilla avata pdf-tiedostosi jollain muulla lukuohjelmalla kuin sillä, jota ensin kokeilit.

Huom! Joskus pdf-tiedosto on tallennettu sellaiseksi, että sen kopioiminen (ctrl+a ja ctrl+c) ei ole mahdollista. Yritä tällöin saada tapahtumat jossain muussa muodossa, esim. nettipankin tapahtumia kopioimalla taikka toisenlaisella pdf:n tallennustavalla.

CSV- tai TXT-tiedoston tuonti Tapahtumat netistä -ohjelmaan

Jos aineistosi on saatavilla netistä csv- tai txt-tiedostona, tuo se koneellesi sellaisena. Asterin isoon tekstikenttään saat sen tuotua Avaa-painikkeen avulla.

Tyypillisesti CSV-siirtoa käytetään, kun haluat tuoda vertailutiedot Asteri Kirjanpito-ohjelmaan muusta ohjelmasta, kuten Brioxista, Tikonista tai Econetista.

Koneelta toiselle tai henkilöltä toiselle

Jos esim. yrityksen nettipankkitunnukset ovat vain yrittäjän itsensä käytettävissä mutta kirjanpidon tekee tilitoimisto, yrittäjä voi tehdä em. kopioinnin ja liittää aineiston Windowsin Muistio/Notepad –ohjelmaan ja tallentaa siinä jollekin sopivalle nimelle, esim.

AsteriMalliyritys_maaliskuu2020_Nordea.txt

Sitten hän voi lähettää tiedoston vaikkapa sähköpostitse tilitoimistolle, joka käyttää Asteri Tapahtumat netistä –ohjelmaa ja Asteri Kirjanpitoa.

Tällöin tilitoimisto tuo kyseisen txt-tiedoston Asteriin painamalla Avaa-painiketta.

Liitä aineisto Tapahtumat Netistä -ohjelmaan

Liitä leikepöydän sisältö tai avaa tallennettu tiedosto ohjelmassa.

Valitse muotoilutyylejä

Voit määritellä, mikä tulee tositelajiksi, kustannuspaikaksi, päivämäärämuodoksi ja laskunnumeroksi. Voit valita, näytetäänkö selite isoin vai pienin kirjaimin.

Vastatili-taulukkoon voit syöttää selitteitä ja niitä vastaavia tilinumeroita.

Esimerkiksi kaikki ”Elisa”-tekstin sisältävät voit tarvittaessa ohjata kirjautumaan tietoliikennekulut-tilille numero 6820.

Valmiita määrityksiä voi tehdä useita erilaisia.

Käske ohjelman etsiä sopiva tulkinta

Automaattinen tulkinta toimii, kun painat ”Etsi ensimmäinen sopiva tulkintaohje”.

Jos tulos ei ole toivotun näköinen, paina ”Etsi seuraava sopiva tulkintaohje”.

Ohjelma tuntee niin yrityksen kuin yksityishenkilön verkkopankit

  • voit hoitaa minkä tahansa yhtiömuodon kirjanpitoa
  • voit hoitaa yksityishenkilön tai holhottavan kirjanpitoa

Tuontimahdollisuuksia ovat:

  • maalaamalla tilin tapahtumia ruudulta
  • maalaamalla pdf-tiliotteen
  • maalaamalla html-tiliotteen
  • tallentamalla csv-tapahtumaluettelon
  • jne