Ajankohtaiset tiedotteet

Säästöpankit, POP Pankit, OmaSp, Handelsbanken, Aktia tukevat vain vahvoja salausmenetelmiä 1.5.2023 alkaen Asteri Monipankissa – Windows 7 tuki päättyy

Tärkeää tietoa, jos käytät Asteri Monipankkia jonkin seuraavan tai seuraavien pankkien kanssa: Säästöpankit, POP Pankit, OmaSp, Handelsbanken, Aktia

Samlink on ilmoittanut lopettavansa tuen heikoille salausmenetelmille 1.5.2023. Muutos koskee kaikkia Samlinkin asiakaspankkeja: Säästöpankit, POP Pankit, OmaSp, Handelsbanken, Aktia.

Olemme testanneet Asteri Monipankkia: Samlinkilta saamiemme vastausten mukaan sellaiset yhteydet, jotka tehtiin Asteri Monipankilla Windows 10 ja Windows 11 tietokoneista ja joihin oli asennettu. OP ja Samlink WS kanavan TLS 1.2 päivitys, käyttivät 1.5.2023 alkaen tuettua TLS 1.2 protokollaa ja Cipher Suitea.

Windows 10 ja Windows 11 tietokoneet
Jos käytät Asteri Monipankkia Windows 10 tai Windows 11 tietokoneessa, liikennöinti onnistuu, jos olet asentanut OP ja Samlink WS kanavan TLS 1.2 päivityksen koneelle.
Päivitys on asennettu, jos käytät myös OP pankkia tai muusta syystä olet asentanut päivityksen.

Windows 7 koneissa ei ole tuettuina Samlinkin 1.5.2023 voimaan jäävät vahvat salausmenetelmät. Tästä syystä Asteri Monipankki, joka on asennettu Windows 7 tietokoneeseen, ei 1.5.2023 alkaen pysty liikennöimään Samlink pankkeihin (Säästöpankit, POP Pankit, OmaSp, Handelsbanken, Aktia)

Microsoft lopetti Windows 7 käyttöjärjestelmän tuen 14.2.2020. Suositus on siirtyä Windows 7 käyttöjärjestelmästä pois, koska käyttöjärjestelmä enää ole saanut suojauspäivityksiä eikä tue uusia vahvempia salauskäytäntöjä.

Lisätietoa
Samlinkin tiedote 1/2023 TLS-salausprotokollan vanhojen versioiden tuki päättyy.