Ajankohtaiset tiedotteet

Salasana

Ohjelman käynnistyttyä eri yritysten laskutusaineisto on hyvin helposti ja havainnollisesti avattavissa ilman minkäänlaista ohjelman käytön kokemusta. Jos haluat estää asiattomia henkilöitä käynnistämästä laskutusohjelmaa, käytä salasanaa. Ohjelmaan voidaan määrittää erikseen Pääkäyttäjän salasana, jolla on täydet oikeudet kaikkiin ohjelman osiin sekä Vaihtoehtoinen salasana, jolla esim. toinen työntekijä laskuttajan/reskontranhoitajan lisäksi pääsee ohjelmaan mutta ei näe Tilasto-valikkoa (halutessa Tilasto-valikko voidaan näyttää Vaihtoehtoisella salasanallakin), Myyntireskontra-työvaihetta eikä Pikakortisto-työvaihetta.

Salasana ei täydellisesti estä tietoisesti ja tavoitteellisesti toimivaa taitavaa murtautujaa varastamasta laskutusaineistoa, mutta se pitää kyllä satunnaisen tutkijan loitolla.

Salasana asetetaan Yritysluettelo-ikkunan toiminnolla Salasana|Aseta. Kirjoita vanhaksi salasanaksi vanha salasana, jos sellainen on olemassa. Kirjoita uusi salasana varmistuksen vuoksi kahteen kertaan samanlaisena. Salasanan pituus on vapaa, suositus on 4-15 merkkiä. Salasanan suhteen isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä, esim. jos salasana on Ax4f, ohjelma ei käynnisty syöttämällä salasanaksi AX4F.

Salasanaksi voi valita suunnilleen mitä vain. Liian helposti arvattavia salasanoja ovat yleensä kirjanpitäjän tai lähisukulaisten nimet, osoitteet, henkilötunnukset ja koneen vieressä seinällä lukevat tekstit. Hyvä salasana on helppo muistaa, mutta vaikea arvata. Esimerkiksi mielirunosi ensimmäisten sanojen toiset kirjaimet: Maamme-laulusta tulee i@u40aK. Tai mukaelma jostain sanonnasta: This is a good password for you -> Th9dP/w4u. Älä tietenkään käytä tässä mainittuja salasanoja!

Jos olet unohtanut salasanasi, ota yhteys Atsoftiin niin asia selvitetään.