Ravintoetu

Lounasseteleistä ei peritä korvausta.

Tulolajilla 334 Ravintoetu ilmoitetaan ravintoedun määrä. Esimerkiksi jos henkilölle annetaan 10 lounasseteliä, joiden verotusarvo kappaleelta on 6,60 €, ilmoitettaisiin tulolajilla 334 Ravintoetu 66€. Tällöin ei ilmoiteta tietoa ”Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa: Kyllä” (ei laiteta ruksia Vapaa3 kenttään). Kyseinen tieto annetaan vain jos työntekijän palkasta on peritty verotusarvoa vastaava korvaus. Jos korvaus on pienempi kuin verotusarvo eli esimerkin tapauksessa 6,60 € lounasseteliä kohden, se ilmoitettaisiin tulolajilla 407.

Lounasseteleistä / lounaskortista peritään verotusarvoa vastaava korvaus

Jos palkansaajalta veloitetaan lounasedun verotusarvo (esim. palkansaaja maksaa lounasseteleistä niiden verotusarvon) ilmoita seuraavasti:

Vähennettävät erät ikkunaan ”Lounassetelit”, tulolajiksi ”999 ei ilmoiteta tulorekisteriin”

Palkkojen tarkennuksia ikkunaan 334 – ravintoetu, ruksi Vapaa3 kenttään ”Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusavoa”

Työntekijä ostaa lounasseteleitä alle verotusarvon

Työntekijä ostaa lounasseteleitä alle verotusarvon. Työntekijälle myydään lounasseteleitä, joista hän maksaa 2 euroa. Lounassetelin verotusarvo 6,60. Työntekijälle luontoisetuna lasketaan verotetta-vaan tuloon 4,60 ja sitten heiltä peritään veloitus 2.00?

Luontoiseduissa ilmoitetaan palkkaan lisättävä verotusarvo ilman tulolajia Lounasseteli 4,60 tulolaji 999 ei raportoida tulorekisteriin.

Vähennettävissä erissä ilmoitetaan lounassetelistä peritty korvaus Korvaus lounassetelistä 2,00, tulolaji 407 muista luontoiseduista peritty korvaus

Palkkojen tarkennuksia ikkunassa ilmoitetaan luontoisedun verotus-arvo Lounasseteli 6,60 tulolaji 334 ravintoetu