Ajankohtaiset tiedotteet

Rästit ja ennakot uuteen seurantajaksoon

Rästit ja ennakkomaksut voit siirtää edellisestä seurantajaksosta Huoneistotilassa tai Vuokrapaikat-työvaiheessa toiminnolla Tiedosto|Tuo rästit ja ennakot.

Ennakkomaksuja ja rästejä tuotaessa päiväykseksi tulee edellisen seurantajakson viimeinen kalenteripäivä.

Kun siirrät rästejä edellisestä Asteri Isännöinti -ohjelmalla tehdystä seurantajaksosta, on hyvä toimia seuraavasti:

0. Päivitä ohjelma uusimpaan versioon (1.12.2021 tai uudempi) täältä.

1. Valitse vanhassa seurantajaksossa Huoneistotilasta tai Vuokrapaikat -työvaiheessa Tulosta|Erolista. Kirjoita alkaen-kenttään esim. ”1.1.200” ja päättyen-kenttään esim. ”31.12.2200”, ota tuloste kaikista, valitse OK. Tämän tulosteen luvut siirtyvät seuraavalle kaudelle rästeinä ja ennakkoina.

2. Siirry uuteen seurantajaksoon valitsemalla Yhtiö|Vaihda seurantajakso ja Avaa. Avaa uusi seurantajakso Huoneistot tai Vuokrapaikat -työvaiheeseen. Valitse Tiedosto|Tuo rästit ja ennakot, paina Selaa ja valitse vanhan seurantajakson tiedosto ja valitse Avaa. Tarkista että ruksi on ruudussa ”aseta rästien eräpäiväksi” ja että ohjelman ehdottama päivämäärä on oikein (muuta tarvittaessa), valitse sen jälkeen OK.

3. Jos tämän jälkeen aukeaa ikkuna missä kerrotaan että Laskurivit ja Suoritusrivit eivät täsmää, voit halutessasi ottaa tulosteen paperille. Ohjelma korjaa tilanteen automaattisesti. Tulostetta voi käyttää tarkasteluun mitä viitenumeroita siinä esiintyy, eli keiden maksajien kohdalla on ollut virheitä jotka ohjelma on korjannut.

4. Valitse Tulosta|Erolista. Kirjoita alkaen ja päättyen -kenttiin sama päivämäärä, edellisen seurantajakson viimeinen päivä. Ota tuloste kaikista. Tästä voit tarkistaa että tulosteen luvut ovat samat kuin aiemmin otetussa tulosteessa edellisestä seurantajaksosta.