Ajankohtaiset tiedotteet

Rakennusalan kilometrikorvaus

Loimme oman 900-sarjan tulolajit ilmoittamisen helpottamiseksi.

Käytä Asterin omaa ”tulolajia” 911 Rakennusalan päivittäinen matkakorvaus. Se tallentaa tiedon tulorekisteriin tulolajina 311 ilman km-määrää.
Verovapaissa kilometrikorvauksissa, joista ilmoitetaan kilometrien määrä, käytä tulolajia 311 Kilometrikorvaus verovapaa

Vanha tapa (ohjelmaversioon 14.4.2020 asti) oli käyttää molemmissa tulolajia 311. Tossurahassa Vapaa3 kenttään laitettiin T -kirjain: Tällöin tulorekisteriin ei mennyt km-määrä, vaan se tuli ilmoittaa viimeistään vuoden viimeisellä ilmoituksella (jonka voi ilmoittaa tulorekisteri.fi -palvelun lomakkeella tai Asteri palkanmaksussa, palkkojen tarkennuksia kentän ”tulolajilla” 912.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on tossu-1024x201.gif

912 – Pelkkien kilometrien ilmoittaminen palkkojen tarkennuksia -ikkunassa tulolajille 311 kilometrikorvaus (verovapaa). ”Tulolaji” 912 tallentuu palkkatietoilmoitukselle tulolajina 311 kilometrikorvaus verovapaa, ja siitä tallentuvat vain km-määrä, mutta summa aina 0.00 arvoisena.

Aiheesta kysyttyä

Miten ilmoitan vuoden viimeisellä palkanmaksukerralla koko vuoden kilometrien määrän, joista on maksettu kilometrikovauksia?


Käytä palkkojen tarkennuksia ikkunassa ”tulolajia” ”912 – Pelkkien kilometrien ilmoittaminen palkkojen tarkennuksia -ikkunassa tulolajille 311 kilometrikorvaus (verovapaa)”. Tee ilmoitus tulorekisteri.fi -palvelussa lomake täyttämällä. Tämä siis tilanteessa, jos olet maksanut samalle henkilölle km-korvauksia ja työpäivittäisiä matkakorvauksia ja molemmissa Vapaa3 kentässä ollut T. Jos olet maksanut vain verovapaita kilometrikorvauksia eikä Vapaa3 kentässä ole T, tulorekisteriin on jo ilmoitettu kilometrit palkkatietoilmoitusten mukana (tarkista kuitenkin tulorekisteristä)

Miten pitäisi tehdä tulorekisteri-ilmoitus kun samalle henkilölle on maksettu km-korvauksia ja työpäivittäisiä matkakorvauksia? Niin että 157km x 0,43€ (norm. km-korvauksia) + 7kpl työpäivittäinen matkakorvaus 11,94€ ( yli 50km)? Molemmathan ilmoitetaan tulolajilla 311?

Asteri laskee tulolajit yhteen, joten jos samalle palkansaajalle maksetaan verovapaata km-korvausta ja työpäivittäistä matkakorvausta, kpl-määrässä on päiviä ja kilometrejä samassa summassa.

Käytä tossurahalle tulolajia 911 ja verovapaille kilometrikorvauksille tulolajia 311. Ohjelmaversiosta 24.4.2020 alkaen ohjelmassa on ”tulolaji” ”911 – Rakennusalan päivittäinen matkakorvaus (ns. tossuraha, ilmoitetaan tulorekisteriin tulolajina 311 kilometrikorvaus)”, joka tallentuu palkkatietoilmoitukselle ilman kilometrien määrää.

LVI-rakennusalan matkalippukorvaus?
Talotekniikka-alan LVI-toimialan työehtosopimuksen mukainen päivittäisen matkakustannuksen korvaus matkalippukorvaus ilmoitetaan kuten tossuraha, tulolajilla 911