Ajankohtaiset tiedotteet

Pankkien häiriötiedotteet

Asteri Monipankki liikennöi pankkien WS kanavassa. Jos pankilla on häiriötilanne, se voi aiheuttaa outoja virheilmoituksia monipankissa.

Pankit tiedottavat häiriöistään omilla kanavillaan omien aikataulujensa mukaisesti.
Lisäämme tälle sivulle linkkejä kanaviin, joissa pankit julkaisevat häiriötiedotteitaan.
Ilmoita meille (atsoft@atsoft.fi), jos sivulta puuttuu linkki johonkin olemassaolevaan pankin tuotantotilanteesta tai häiriöistä kertovalle sivulle.

Nordea
Maksujenvälityksen palvelutiedote
Service status (one point entry to the support)
Twitter Nordea asiakaspalvelu
Maksuliikeneuvonta 0200 67210

OP
Maksuliikkeen palvelutiedote (tuotantotilanne)
Twitter OP:n asiakaspalvelu

Aktia
aktia.fi (häiriötiedotteet punaisella etusivulla)

Downdetector
downdetector.fi perustuu käyttäjien lähettämiin vikailmoituksiin eräistä verkon palveluista, kuten Teams ja muut Microsoftin palvelut, Gmail, Google, muut verkkopalvelualustat)

Puuttuuko linkki?
Jos sivulta puuttuu linkki olemassaolevalle pankin tilannesivulle, lähetä meille linkki (atsoft@atsoft.fi), niin lisäämme sen tänne


Esimerkkejä pankin häiriötilanteesta johtuvasta monipankin antamasta virheestä

Objektin viittaukseksi ei voi määrittää objektiesiintymää.
rutiini: PankkiAktia / NoudaYksiTiedosto

Syy 1:Tällainen virheilmoitus esiintyi monipankissa pe 13.1.2023, kun Aktialla oli häiriötilanne viitemaksuaineiston muodostuksessa. Monipankki näytti, että aineisto on noudettavissa Aktiasta, mutta kun napsautti [Nouda yksi tiedosto], tuli yo. virheilmoitus.
Syy 2: Kun oltiin maksettu kaksi yksittäismaksua ja haettiin saman tien palauteaineisto, tiedostoviittaukset olivat muodostuneet, mutta kun painettiin ”Nouda kaikki samaan tiedostoon”, tuli tämä herja. Minuutin kuluttua saatiin noudettua ok.


Hakusanoja: maksuliikenteen status tilanne häiriötilanne ws kanavan web services webservices tilanne tilannesivu tuotantotilanne häiriötilanne häiriöt häiriötilanteet