Ajankohtaiset tiedotteet

Palkkatietoilmoitus

Jokaisesta palkanmaksusta tulee tehdä palkkatietoilmoitus. Ilmoitusvelvollisuus koskee myös palkkaennakoita ja matkalaskujen tilityksiä. Ilmoituksen voi tehdä 45 päivää ennen maksua, viimeistään kuitenkin 5 päivää maksupäivästä.

Ilmoituksen pääset tekemään Tulorekisteri|Palkkatietoilmoitus.

Täytä vain punaisella merkityt kentät, ellet tiedä tulorekisterin dokumentaation perusteella muiden tietojen täyttämisen vaatimuksia. Ohjelma täyttää kentät pitkälle palkansaajakortiston ja yrityksen perustietojen pohjalta.

Ainakin yhteyshenkilön tiedot tarvitaan. Ylhäällä on oletuksena ruksittuna avattavaksi Tulorekisterin latauspalvelu ja ilmoittimen aineistontarkastus sekä kopioitavaksi ilmoitustiedoston nimi leikepöydälle. Näin lähettäminen ja validointi käy helposti: latausikkunassa painat ctrl + V saadaksesi automaattisesti tiedostopolun ja nimen.

Ohjelma tuo yrityksen y-tunnuksen ja valitsee tunnistetyypin automaattisesti.

Seuraava -napilla pääset täyttämään palkansaajakohtaisia tietoja.

Ohjelma täyttää palkansaajakortiston perusteella valtaosan pakollisista tiedoista. Jos olet syöttänyt palkansaajakortistoon jostakin syystä ilmoitukseen kelpaamattomia tietoja, voit korjata niitä välilehdillä. Palkansaajan vaihtaminen onnistuu oikeasta yläkulmasta nuolinäppäimin.

Pakollisia täydennettäviä tietoja ovat Ammattinimike tilastokeskuksen TK10 -listauksen mukaan:

Apua ammatin valintaan saat tapaturmavakuutusyhtiöltäsi. Saat tarvittaessa kopioitua ammattiluokituksen kaikille painamalla ”Kopioi ammattiluokitus kaikille” -valintaa.

Vakuutustiedot poikkeuksineen: Työeläkevakuutuksen tiedot saat kopioitua kaikille painamalla ”Kopioi kaikille tämänkertaisille saajille”. Poikkeavat vakuutustiedot, esimerkiksi jos työntekijä ei ole tyel-velvollinen ruksitaan tällä välilehdellä.

Sekä tulonsaajan lisätiedon tyyppi, mikäli tulonsaaja on osaomistaja ja/tai osakasasemassa maksajaan:

Tulolajit-välilehden tiedot tulee tarkastaa ja tarvittaessa täydentää kuhunkin ilmoitukseen. Jos et käyttänyt palkkojensyötössä automaatiota päivärahojen, autoedun, ateriakorvauksen ja tossurahan täyttöön, muuta tiedot täällä. Tulolajin täydennettäväksi saat aktivoitua klikkaamalla riviä.

Muista lähettää palkkatietoilmoitus tulorekisteriin.