Ajankohtaiset tiedotteet

Ostoreskontran tilikartta

Jos haluat tiliöidä ostolaskut kirjanpitoa varten, Sinun on hyvä käyttää kirjanpidon tilikarttaa apunasi. Voit käyttää joko paperitulostetta tai Asteri Kirjanpito -ohjelmalla tekemääsi tilikausitietokannan sisällä olevaa tilikarttaa.

Jos käytössäsi ei ole Asteri Kirjanpito-ohjelmaa, käytä ostoreskontran toimituksen mukana tullutta osakeyhtiön mallipohjaa (oy18.wkp). Kirjoita Perustietoihin Tilikartta-kohtaan c:\winor\oy18.wkp. Jos yhtiömuotosi on muu kuin osakeyhtiö, pyydä Atsoftista muun yhtiömuodon mallipohja.

Jos käytät Asteri Kirjanpito -ohjelman tilikausitietokannasta tilikarttaa, Sinun on kerrottava se ohjelmalle seuraavasti:

  1. Katso kirjanpidon tulosteista tai tietokoneelta, minkä niminen tilikausitietokantasi on, esimerkiksi c:\winkp\firma\fi13.wkp.
  2. Ostoreskontraohjelmassa valitse Määritä|Perustiedot. Siirry Tiliöinti-välilehdelle. Kirjoita Tilikartta-kohtaan tilikautesi nimi, esimerkiksi c:\winkp\firma\fi13.wkp. Paina OK.

Jos haluat muokata tilikarttaa ostoreskontraohjelmalla, valitse Ikkuna|Tilikartta. Siellä voit lisätä, poistaa ja muokata tilejä.