Ajankohtaiset tiedotteet

Nordean tuki Asteri Monipankissa päättyy

Päivitys 3.10.2023 Nordean oheiset tiedotteet aikatauluista
At 08:00 CET on Oct 24th, SHA1 service will stop working.
Important deadlines and timeline for SHA1
deprecation for Web Services
.

Päivitys 7.7.2023: Nordea ilmoitti SHA1 tuen päättyvän ”mid September” (syyskuun puolivälissä). Lisätietoja Nordea ERP Newsletter Q2 2023.

Päivitys 8.3.2023: Nordea ilmoitti siirtävänsä SHA1 tuen päättymisen Q3/2023 (heinä-syyskuu) loppupuolelle. Tarkemman päivämäärän Nordea ilmoittaa myöhemmin.
Lisätietoa Nordean Corporate Access sivun pudotusvalikko Documentation & tools / SHA256 Change and Migration.

Nordean tuki Asteri Monipankissa loppuu 31.3.2023 jälkeen.

Nordea on siirtymässä uuteen palveluun, joka käyttää uudempaa ja vahvempaa SHA256 salaustekniikka ja sulkemassa nykyisen, SHA1 salaukseen perustuvan palvelun.

Maaliskuun jälkeen, siinä vaiheessa kun Nordea sulkee nykyisen SHA1 salaustekniikkaa tukevan palvelunsa, Asteri Monipankilla ei voi lähettää aineistoja Nordeaan eikä noutaa aineistoja Nordeasta. Nordea on ilmoittanut sulkevansa nykyisen palvelun Q2/2023 (huhti-kesäkuu 2023) ja ilmoittavansa tarkemman aikataulun myöhemmin.

Muutostyöt olivat hyvässä vauhdissa, kunnes viimeisiä testejä suoritettaessa ilmeni, että Asteri Monipankkiin ei ole mahdollista toteuttaa Nordean uutta salaustekniikka tukevaa käytäntöä.

Lisätietoa
Webservices-kanavien salauksissa on tapahtumassa muutoksia.
Pääasiallisesti muutokset pohjautuvat pankkiympäristön monimutkaistumiseen, käyttöjärjestelmämuutoksiin, salauksien kehittymiseen ja pankkien valmistautumiseen pankkiliikennöinnin siirtymän kasvuun PSD2-direktiivin mukaisen liikennöinnin osalta.

Tietyt salausprotokolla- ja liikennöintimuutokset ovat sellaisia, joita käyttämiemme ohjelmointityökaluin ja asiakkaillamme käytössä olevin käyttöympäristöin ei voida toteuttaa riittävän toimintavarmasti ja/tai tietoturvallisesti.

Jatkamme monipankin ylläpitoa mahdollisuuksien mukaan. Muutokset, jotka eivät ole toteutettavissa aiheuttavat jatkossa tiettyjen pankkien osittaisen tai kokonaisylläpidon ja käytön poistumiseen pankkiyhteysohjelmastamme. Meille tiedotettavat muutokset saapuvat usein hyvin lyhyellä aikajänteellä muutoksiin nähden. Tarkentavia tietoja varmenneliikennöinnin kokonaisvaatimuksista muutoksien osalta saamme vasta ensimmäisten tietojen jälkeen ja lyhimmillään aikajänne muutoksien voimaanastumiseen kokonaiskuvan kannalta on toistaiseksi ollut alle vuorokausi.

Kuten edellä kerroimme, Nordea on toteuttamassa arviolta Q2/2023 (huhti-kesäkuu 2023) aikana siirtymän monimutkaisempaan sertifikaattisalaukseen. Tämä muutos ei ole toteutettavissa ohjelmaamme, joten Nordean toiminta monipankissa päättyy salausmuutoksen myötä.
Tarkkaa päivämäärää muutokselle ei ole tiedossa.

Kuten tähänkin saakka jatkossakin Asteri Monipankin ylläpito kattaa oikeuden käyttää ohjelman uusinta versiota