Ajankohtaiset tiedotteet

Johdatus ohjelmistoon

Ohjelmiston osat ja niiden tehtävät

Asteri Laskutus Windows-ympäristöön on kotimainen asiakas- ja tuotekortistojen ylläpitoon, käteiskuittien ja laskujen kirjoittamiseen sekä myyntireskontran hoitoon tarkoitettu ohjelma. Sitä voidaan käyttää yhden tai useamman yrityksen tarpeisiin.

Asiakaskortiston käyttö nopeuttaa laskujen syöttämistä, kun asiakkaan tiedot voidaan hakea tietokannasta, eikä niitä tarvitse joka kerta syöttää erikseen. Asiakaskortistosta on apua myös postituksissa ja asiakkaan ostojen määriä seurattaessa.

Samoin tuotekortisto nopeuttaa laskunsyöttöä, kun tuotteiden hinnat, alv-prosentit ym. tiedot voidaan hakea tietokannasta. Tuotteiden myyntiä voidaan seurata tallentuvan tuotetilaston avulla.

Laskunsyöttövaiheessa ohjelma auttaa myös laskemalla maksuehdon perusteella eräpäivän, mahdollisen kassa-alennuksen, muodostamalla viitteen sekä laskemalla yhteishinnat, alennukset, alv:t ja pyöristykset. Laskutusaineisto tallentuu automaattisesti myyntireskontraan. Laskutuspäiväkirja voidaan lukea suoraan Asteri Kirjanpitoon (Win).

Myyntireskontraa käsitellessään ohjelma seuraa avoimia, erääntyneitä ja myöhässä maksettuja laskuja ja tulostaa asiakkaille tiliotteita ja maksumuistutuksia.

Erikseen maksullisena laajennuksena on saatavilla lähetelaskutusosa, joka sisältää mm. seuraavat toiminnot: lähetelaskutus, sarjalaskutus, eräajolaskutus, suoraveloitus tai suoramaksu, maksuerälaskutus, verkkolasku, eKirje sekä laskujen, tilausten ja lähetteiden siirto ja perään luku.