Ajankohtaiset tiedotteet

Isännöinnin reskontran asetukset

Valinnalla Määritä|Reskontra voit vaikuttaa siihen, kohdistaako ohjelma saapuvan suorituksen ensisijaisesti vanhimpaan avoinna olevaan tavoitteeseen vai suorituskuukauden avoimeen tavoitteeseen.

Voit myös määrittää, että suoritus kohdistuu aina ehdottomasti yhteen kuukauteen, vaikka olisi ylimaksuakin. Mahdollinen ylimaksu kohdistuu ko. kuukauteen siihen vuokrapaikkaan, joka on kohdistusjärjestyksessä viimeisenä valinnassa Määritä|Reskontran kohdistusjärjestys.

Reskontran määritys vaikuttaa luonnollisesti myös ohjelman antaman oletus-suoritus-määrän suuruuteen. Voit rastittaa myös mahdollisuuden ”tarjoa suorituspäiväksi edellisen suorituksen päivää”, jolloin reskontra ei tarjoa tyhjää suorituspäivää.
Edelleen voit vaikuttaa siihen, tarjoaako ohjelma automaattisesti ensimmäistä ja seuraavaa kirjattavaa.

Samoin voit määrätä ohjelman huomauttamaan, jos ko. maksajalle on jo kyseisessä kuussa tullut suorituksia, jolloin ei tule niin helposti kirjattua jotakin suoritusta vahingossa kahteen kertaan.

Voit valita, meneekö kursori uudessa suorituksessa aluksi viitenumero-, huoneisto- vai maksaja-kenttään.

Voit ruksata ”älä näytä nollarivejä kohdistustaulukossa”, jolloin Kohdista-painikkeen jälkeen eivät näy ne rivit, joissa Summa on nolla, paitsi silloin kun Avoinna on erisuuri kuin nolla.

Toiminnolla Määritä|Reskontran kohdistusjärjestys voit määritellä, kuittaako suoritus ensisijaisesti esimerkiksi hoitovastiketta vai vaikkapa vesimaksua. Tällä on merkitystä esimerkiksi silloin kun haluat kuitata hoitovastikkeen vasta viimeisenä, jolloin se voidaan laittaa perintään.

Reskontran kohdistusjärjestys -ikkuna näkyy järjestettynä numeron perusteella. Ikkunassa on myös Järjestä-painike.