Ajankohtaiset tiedotteet

Huoneiston lisääminen lukemalaskutukseen jälkikäteen

Kysymys: Taloyhtiössä tehtiin isoja remontteja ja yksi asunto jaettiin kahdeksi. Lisäsin huoneiston seurantajaksoon ja tein sille kk-maksut. Kun menen lukemalaskutukseen, ei uutta huoneistoa näy listalla, enkä pääse syöttämään sille mittarilukemaa. Miten etenen?

Vastaus: 1. Kirjoita ylös puuttuvan huoneiston ID ”Huoneiston tunnus” -kentästä. Kirjoita ylös myös ”Porras ja huoneisto” sekä Maksajan ”Nimi”.

2. Valitse Työvaihe|Kortisto, avaa mikä tahansa taulu.

3. Valitse Tiedosto|Avaa kortisto, ohjelma kysyy ”Suljenko nykyisen kortiston”, vastaa Kyllä. Kirjoita Tiedostonimi-luukkuun *.wit ja paina Enter (tai klikkaa Avaa), valitse taloyhtiön kansiosta tiedosto mittari.wit ja Avaa, valitse avattavaksi tauluksi ylin ja OK.

4. Täytä uuden huoneiston tiedot Rivitila-ikkunaan alimmalle riville: (tyhjälle, missä näkyy vasemmassa reunassa *-merkki) ID, Porras ja huoneisto ja Nimi -kenttiin. Lopuksi vaihda riviä, klikkaa jollekin toiselle riville.

5. Kun valitset Työvaihe|Vuokrapaikat ja Tiedosto|Lukemalaskutus|Korjaa lukemaa, klikkaat ylintä mittaria, näkyy uusi huoneisto tietoineen listassa. Muiden mittarien kohdalla toimi samoin, valiten avattavaksi tauluksi toiseksi ylin, jne.