Ajankohtaiset tiedotteet

Finvoice XML-validaattori

Asteri XML Validaattorilla voit tarkistaa Finvoice eLaskujen, SEPA-maksutiedostojen ja muiden Xml-tiedostojen muodollisen oikeellisuuden. Ohjelma on näppärä työkalu aineiston validoimiseen.

Pikaohje

Lataa ohjelma täältä
Ohjelma asentuu nimelle c:\winxval\AsteriXmlValidaattori.exe

Lisäksi kannattaa päivittää uusimmat versiot Asteroi Ohjelmista. Kun niillä tekee Finvoice-verkkolaskuja, laskuttajailmoituksia, vastaanottoehdotuksia tai c2b-maksuaineistoja, ohjelma käynnistää AsteriXmlValidaattorin, joka antaa automaattisesti tuloksena tarkistusraportin Notepadiin.

Jos taas haluaa validoida erikseen minkä tahansa Xml-tiedoston, voi käynnistää c:\winxval\AsteriXmlValidaattori.exe -ohjelman, joka kysyy, mikä tiedosto tarkistetaan. Jos kyseessä ei ole Finvoice-verkkolasku, laskuttajailmoitus, vastaanottoehdotus eikä c2b-maksuaineisto, Sinulla pitää myös olla antaa skeematiedoston sijainti joko levysemapolkuna tai nettiosoitepolkuna.

Vastauksia

Finvoice 3.0?
Version 23.2.2020 mukana asentuu Finvoice 3.0 validointiin käytettävä Finvoice3.0.xsd.

Mitä ohjelma maksaa?
Ohjelma on täysin ilmainen.

Vaatiiko käyttö jonkin muun Asteri yritysohjelman?
Ei vaadi

Kenelle?
Asteri Ohjelmien käyttäjille XML-tiedostojen validointiin. Finvoice.xml verkkolaskut, SEPA XML-maksutiedostot ja payslip.xml verkkopalkkalaskelmien muodollisen oikeellisuuden tarkistamiseen.

Rajoitteet?
XML-validaattori tarkistaa aineiston rakenteellisen oikeellisuuden skeematiedostoa vastaan. Se ei tarkista muodollista eikä sisällöllistä oikeellisuutta (onko tilinumero olemassa, onko tilinumero oikean muotoinen) eikä ehdollisia pakollisuuksia tai summatarkistuksia.