Finvoice verkkolaskut, kun Apix operoi

Apix tarjoaa verkkolaskuoperointia ketterästi suoralla integraatiolla Asteri laskutuksesta ja isännöinnistä.

Käyttämällä Apixia operaattorina saat verkkolaskuihin helposti liitteet. Muiden operaattoreiden liitekanavat ei ole tuettu Asterissa.

Kaikki laskut toimitustavasta riippumatta voit toimittaa yhtenä tiedostona: ohjelmassa on mahdollista määrittää, meneekö lasku perille verkkolaskuna, sähköpostilaskuna tai paperilaskuna tulostuspalvelun kautta.

Myös muilla kuin Asteri Ohjelmilla on mahdollisuus littää liitteet Finvoice verkkolaskuun Asteri Apix -ohjelman avulla. Jos ohjelmasi lähettää Finvoice -laskuja ja tarvitset niihin liitteet mukaan, ota yhteyttä sähköpostitse.

Pikaohjeet:

  • Asenna Asteri Apix -yhteys
  • Käynnistä Apix yhteys -ohjelma
  • Rekisteröi sitä kautta uusi käyttäjäyritys Apixiin ja Asteriin
  • Osta postimerkkejä
  • Lähetä verkkolaskut

AsteriApixYhteys

AsteriApixYhteys -ohjelma integroi Asteri laskutuksen Apix -verkkolaskuoperaattorin palveluihin. Sillä saat lähetettyä verkkolaskut suoraan Asteri Laskutus -ohjelmasta.

Yksityiskohtaiset ohjeet

Asteri-käyttäjänä saat helposti lähetettyä liitteelliset ja liitteettömät Finvoice-verkkolaskut, kun käytät AsteriApixYhteys -ohjelmaa.

Tällöin Asteri Laskutuksella ja Asteri Isännöinnillä luotavat verkkolaskut lähtevät samalla painalluksella myös Apix Lähetä -palveluun,

josta ne menevät laskunsaajille perille joko verkkolaskuina, sähköpostilla PDF-tiedostoina tai paperilaskuina.

Myös muut kuin Asteri-käyttäjät voivat käyttää AsteriApixYhteys-ohjelmaa. Silloin heidän on käynnistettävä AsteriApixYhteys näkyville ja valittava siinä zipattu verkkolaskuaineisto, joka lähetetään, taikka painaa verkkolaskujen vastaanottopainiketta.

Asentaminen

Asenna AsteriApixYhteys

Jos käytät lähettämiseen Asteri laskutusta ja/tai isännöintiä, päivitä uusimpaan versioon.

Rekisteröityminen

Voit rekisteröityä Apix verkkolaskujen lähettäjäksi joko Apixin verkkopalvelussa tai AsteriApixYhteys-ohjelmalla:

Rekisteröitymisessä huomioitavaa

·        Apixilla käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi

·        Yhdellä sähköpostiosoitteella voi hoitaa vain yhden yrityksen asiat

·        Sähköpostiosoitteen ei tarvitse olla todellinen

Määrittelyt

Käynnistä AsteriApixYhteys-ohjelma ja paina ”Lisää uusi käyttäjäyritys Asteriin”, jolloin saat koneellesi liikennöintitunnukset eikä Sinun tarvitse enää jokaisen lähetyksen yhteydessä antaa käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Maksaminen

Maksaminen tapahtuu joko ostamalla ennakkoon verkkopostimerkkejä tai soittamalla Apixin asiakaspalveluun ja tekemällä laskutussopimuksen.

Laskutussopimus kannattaa solmia, jos lähetät suuria määriä laskuja. Postimerkkejä voit ostaa myös ohjelman kautta.

Osta postimerkkejä -valinta aktivoituu, kun olet valinnut pudotusvalikosta y-tunnuksen.

Käyttäessäsi lähettämiseen verkkopostimerkkejä, kannattaa riittävä saldo tarkistella aika-ajoin.

Saldon voit tarkastaa painamalla nappia ”katso postimerkkisaldo”.

Asterin määritykset

Kerro Asterille AsteriApix-ohjelman sijainti yritysvalikossa. Ohjelman sijainti riippuu hieman tietokoneesi käyttöjärjestelmästä ja bittisyydestä.

Laskutuksen kannalta tärkein määritykset ovat laskuttajayrityksen Y-tunnus. Y-tunnuksen voit määrittää laskunsyöttötilassa Määritä|Perustiedot

Laskun toimitustapa määräytyy y-tunnuksen perusteella. Y-tunnus syötetään asiakaskortistossa.

Myös nimet ja postiosoitteet on suositeltavaa täyttää. Poiketen pankkien kautta välitettävistä finvoice-aineistoista ei verkkolaskuosoitteita syötetä lainkaan

Sähköpostitse toimitettavat laskut: Kirjoita sähköpostiosoite asiakaskortin Koodirivi kenttään

Tiettyyn verkkolaskuosoitteeseen toimitettavat laskut (esim. YIT Tripla): Kirjoita asiakkaan koodirivi kenttään verkkolaskuosoite+välittäjän tunnus, jos haluat käyttää muuta verkkolaskuosoitetta, kuin Apixin järjestelmästä Y-tunnuksen perusteella poimittavaa.

Huom: Perustilanteessa riittää, että syötät Y-tunnuksen. Sen perusteella Apix hakee rekistereistään vastaanottaan verkkolaskuosoitteen.

Kuluttajalaskut ohjautuvat tulostuspalveluun, kun jätät Koodirivin ja Y-tunnuksen tyhjäksi.

Liitteet

Laskuille saa lisättyä liitteitä. Liitteet voivat olla missä tahansa tiedostomuodossa eikä määrää ole rajoitettu. Kaikki vastaanottajat eivät tue yhtä vapaasti tiedostomuotoja ja määrää, joten suosittelemme tiedostomuodoksi PDF-tiedostoja, korkeintaan 3kpl.

Liitteet lisätään laskunsyöttötilassa laskun ollessa avoimena painamalla Liitekansio-painiketta. Ohjelma luo laskua varten oman liitekansion polkuun C:\asteriax\laskutus\y-tunnus\liitteet\ ja nimeää sen laskunnumeron mukaisesti. Liitteet lisäät kansioon resurssienhallintaa käyttämällä.

Kun käytät Asteri Apix -ohjelmaa laskujen lähettämiseen, ohjelma lisää automaattisesti liitteet verkkolaskuille jos kansiossa on tiedostoja. Voit tarkistaa tämän Apixin palvelussa katsomalla Lähetetyt-välilehdeltä oikeasta reunasta Liitteet-kohdasta, siellä lukee Kyllä niiden laskujen kohdalla missä on liitteitä.

Tallentaminen

Laskut voidaan tallentaa useamman laskun nipussa, kuten perinteinen finvoice-laskutuskin toimii. Vaihtoehtoisesti määritysten asettamisen jälkeen voit painaa laskunsyötössä olevaa verkkolasku-painiketta lähettääksesi yhden yksittäisen laskun.

Määrityksiin pääset Tiedosto|Verkkolasku|Finvoice. Syötettyäsi kerran määritykset, ne jäävät voimaan. Käyttäessäsi sekä pankin finvoice-välitystä että Apix-yhteyttä, tulee asetukset muuttaa kunkin lähetystavan mukaisiksi.

Valitse Tallennus-välilehdellä käytettäväksi Apix Lähetä -palveluun. Ota pois ruksi kehyksen (SOAP-envelope) tallennuksesta.

Tärkeää: Jotta laskujen sähköpostitus, poikkeava verkkolaskuosoite ja tulostuspalvelu on käytössä, Ruksaa kohta ”[x] Apix: Tallenna <MessageTransmissionDetails> -lohkoon sähköposti tai verkkolaskuosoite+välittäjän tunnus asiakkaan KOODI kentästä. Jos ne ja Y-tunnus puuttuu, TULOSTUSPALVELU”

Tarkista, että Seller välilehdelle on määritetty lähettäjän OVT-tunnus (0037 + y-tunnus ilman väliviivaa)

Lähettäminen

Useamman laskun lähettäminen onnistuu laskunsyöttötilasta Tiedosto|Verkkolasku|Finvoice, samaan näkymään pääset myös yksittäistä laskua lähettäessä verkkolasku-painikkeella.

Ohjelma käynnistää taustalla AsteriApix-ohjelman kun painat OK.

Ohjelma kertoo lähetyksen olevan käynnissä ja antaa palautteen onnistuneesta lähetyksestä tai sen virheistä.

Esittely

Tarjoamme Asteri laskutuksen käyttäjille mahdollisuuden lähettää verkkolaskuja ja liitteitä Apixin kautta.

Verkkolaskujen nouto on mahdollista Asteri ostoreskontraan, nouto tukee myös verkkolaskujen liitteitä.

Verkkolaskujen lähettämisen alkuun pääset Asteri laskutuksella. Pyydä meitä toimittamaan sinulle ilmainen AsteriApix-yhteysohjelma. Sillä onnistuu liikennöinti Asterin ja Apixin välillä.

Rekisteröidyt Apixin käyttäjäksi joko ohjelmamme kautta tai Apixin verkkosivuilla. Rekisteröityminen tehdään jokaiselle yritykselle erikseen.

Laskujen lähettämiseen ja vastaanottamiseen tarvitset ns. verkkopostimerkkejä. Niitä voit ostaa joko ohjelmamme kautta tai suoraan Apixin kotisivuilla.

Erillistä sopimusta pankkiin ei tarvita.

UKK

Alle kokoamme usein kysyttyjä kysymyksiä. Päivittelemme listaa sitä mukaa, kun kysymyksiä tulee.

Kysymys Vastaus
Mitä palvelu maksaa? Ominaisuus osana laskutusta ja isännöintiä, laskujen lähetyksestä kappalemaksu Apixin hinnaston mukaan.
Tukeeko lähetys ja vastaanotto Apixiin liitteitä? Tukee! Liitteet voivat olla teoriassa missä tahansa muodossa: mieluiten kuitenkin PDF.
Miten tulostuspalvelu toimii? Ne laskujen vastaanottajat, jotka eivät Y-tunnuksen perusteella vastaanota verkkolaskuja saavat automaattisesti laskusta paperiversion.
Tarjotaanko myös laskujen skannauspalvelua? Kyllä: voit toimittaa ostolaskut skannauspalveluun ja saat ne noudettua AsteriApix-yhteysohjelmalla sähköisesti Asteri Ostoreskontraan.

https://www.youtube.com/watch?v=S1vEux_D7Gs