Ajankohtaiset tiedotteet

Finvoice-verkkolaskujen sisäänluku useaan yritykseen kerralla

Asteri Ostoreskontraan voit sisäänlukea Finvoice-aineiston siten, että kukin yksittäinen lasku menee siihen ostajayritykseen, johon se kuuluukin. Siellä voit valita ostolaskuja maksettavaksi suunnitelmasi mukaan ja tehdä niistä SEPA-maksuaineiston.

Laskut voi myös tuoda yhteen yritykseen tai vain tarkasteluun.

Laskut myös tiliöityvät etukäteen laatimiesi myyjäkohtaisten oletustiliöintien mukaisesti, joten saat Finvoicet muutamalla napsautuksella siirtymään Asteri Kirjanpitoon.

ESIMERKKI

Asteri Ostoreskontralla voit hoitaa niin monen yrityksen ostolaskuja kuin on tarpeen:

Aluksi Asunto Oy Asterinkukalla on avoinna vain yksi ostolasku, nimittäin Kaukolämpö Oyj:ltä:

ja Asunto Oy Atsoftinhelmellä on avoinna vain Tmi
Remonttifirman lasku:

Tuodaksesi Finvoice-laskuja valitse Yritysluettelo-ikkunassa Tiedosto|Finvoice verkkolaskujen tarkastelu:

Valitse, missä tiedostossa tuotavat laskut ovat:

Kun olet valinnut tiedoston, luettelo laskuista tulee näkyviin

Voit tarkastella yksittäistä laskua esim. nettiselaimessa:

Tuodaksesi laskut eri yrityksiin paina Tuo kaikki laskut reskontraan tai Tuo tämä lasku reskontraan. Tällöin pääset valitsemaan, mikä päivämäärä tuotaville laskuille laitetaan, miten laskut tiliöidään ja mitä otetaan tiliöinnin selitteiksi, jos tiliöidään tuoterivikohtaisesti:

Kun painat Jatka, ostolaskut tulevat sisäänluetuiksi. Mahdollisista pulmista ja onnistumisista tulee ilmoitus kuvaruudulle:

Onnistuneesti tuotujen laskujen luettelo tulostuu näytölle Muistioon, josta voit tarvittaessa tulostaa sen paperille, jotta Sinun on helpompi etsiä eri yrityksistä, minne on mennyt uusia Finvoicelaskuja, joiden tiliöintiä ehkä haluat korjailla

Onnistuneen sisäänluvun jälkeen tuli kolme uutta laskua Asunto Oy Asterinkukkaan:

Samoin kuin Asunto Oy Atsoftinhelmeen:

Sisäänluetut ostolaskut oli käsketty tiliöitymään tuoteriveittäin, joten näet niiden täydellisen erittelyn valitsemalla Muokkaa|Korjaa tiliöintiä:

Sisäänluvun yhteydessä ohjelma valitsi ne tilit, jotka olit määritellyt ko. myyjäyrityksen oletustiliöintipohjaan, eli esim. Kiinteistöhuollolle tili 4300 ulkoalueiden hoitokulut.

Voit muokata kunkin ostolaskun tiliöinnin. Esimerkiksi oven avaus ja wc-korjaus saattavat kuulua tilille 4200 käyttö- ja huoltokulut, kun taas porrassiivous sopii tilille 4400 siivouskulut.

Valitsemalla Asteri Ostoreskontrassa Tulosta|Ostolaskupäiväkirja ja liittämällä aineisto Asteri Kirjanpitoon joko leikepöydän kautta tai Tiedosto|Yhdistä päiväkirja –toiminnolla saat Finvoiceaineiston siirtymään kirjanpitoon:

Tiliöintiä ei ole suinkaan pakko eritellä tuoterivikohtaisesti. Voit myös valita vaikkapa laskukohtaisen tiliöinnin. Jätä tällöin rastittamatta tuoterivikohtainen tiliöinti:

Tällöin saat siirrettyä ostolaskupäiväkirjan kirjanpitoon siten, että koko laskun loppusumma on tiliöitynyt yhdelle kulutilille.

Koko sisäänluku perustuu siihen, että Asteri Ostoreskontra löytää sopivan yrityksen, jonka alle kukin yksittäinen Finvoice-lasku kuuluu. Tämä kohdistaminen tapahtuu Finvoice-aineistossa olevan BuyerPartyIdentifier-kentän perusteella.

Avointen laskujen ikkunassa on Määritä|Finvoicen kohdistus – toiminto, eli laskuttajalla voi olla Finvoice-aineistossa BuyerPartyIdentifier-kentässä Y-tunnus tai OVT-tunnus tai asiakasnumero tai mikä tahansa muu tunniste, jotka voi syöttää määritysikkunaan.

Finvoicen tarkastelu –ikkunassa voit Näytä Muistiossa –painikkeen avulla katsella, mikä on missäkin Finvoice-ostolaskussa BuyerPartyIdentifier.

Asteri Ostoreskontrassa voit määritellä ostajayrityksen Ytunnuksen kohdassa Määritä|Perustiedot|Nimitiedot. Muut kohdistamisessa mahdollisesti tarvittavat tiedot voit ilmoittaa kohdassa Määritä|Finvoicen kohdistus.

Yritysluettelo-ikkunan toiminnolla Määritä|Finvoicen sisäänluvun tiliöintiselite voit valita, tuleeko tiliöinnin selitteeksi myyjäyrityksen nimi vai tiliöintipohjan selite, jos tiliöintipohja löytyy.