Ajankohtaiset tiedotteet

Finvoice eLaskujen XML-validointi

Asteri XML Validaattorilla voit tarkistaa Finvoice eLaskujen, SEPA-maksutiedostojen ja muiden Xml-tiedostojen muodollisen oikeellisuuden. Ohjelma on näppärä työkalu aineiston validoimiseen.

Asenna ohjelma tästä: asennaasterixmlvalidaattori.exe (versio 23.2.2020)

Pikaohje


Ohjelma asentuu nimelle c:\winxval\AsteriXmlValidaattori.exe

Lisäksi kannattaa päivittää uusimmat versiot Asteroi Ohjelmista. Kun niillä tekee Finvoice-verkkolaskuja, laskuttajailmoituksia, vastaanottoehdotuksia tai c2b-maksuaineistoja, ohjelma käynnistää AsteriXmlValidaattorin, joka antaa automaattisesti tuloksena tarkistusraportin Notepadiin.

Jos taas haluaa validoida erikseen minkä tahansa Xml-tiedoston, voi käynnistää c:\winxval\AsteriXmlValidaattori.exe -ohjelman, joka kysyy, mikä tiedosto tarkistetaan. Jos kyseessä ei ole Finvoice-verkkolasku, laskuttajailmoitus, vastaanottoehdotus eikä c2b-maksuaineisto, Sinulla pitää myös olla antaa skeematiedoston sijainti joko levysemapolkuna tai nettiosoitepolkuna.

Vastauksia


Finvoice 3.0?
Version 23.2.2020 mukana asentuu Finvoice 3.0 validointiin käytettävä Finvoice3.0.xsd.Eurooppa-normin mukaiset laskut valtiolle (Finvoice 3.0, EN16931) vaativat schematron -tasoisen validoinnin skeemavalidoinnin lisäksi.

Mitä ohjelma maksaa?
Ohjelma on täysin ilmainen.

Vaatiiko käyttö jonkin muun Asteri yritysohjelman?
Ei vaadi

Kenelle?
Asteri Ohjelmien käyttäjille XML-tiedostojen validointiin. Finvoice.xml verkkolaskut, SEPA XML-maksutiedostot ja payslip.xml verkkopalkkalaskelmien muodollisen oikeellisuuden tarkistamiseen.

Rajoitteet?
XML-validaattori tarkistaa aineiston rakenteellisen oikeellisuuden skeematiedostoa vastaan. Se ei tarkista muodollista eikä sisällöllistä oikeellisuutta (onko tilinumero olemassa, onko tilinumero oikean muotoinen) eikä ehdollisia pakollisuuksia tai summatarkistuksia.