Ajankohtaiset tiedotteet

Camt.054-palautesanoma

Perinteinen suomalainen Saapuvat viitemaksut (KTL) -tiedosto ei kykene välittämään RF-viitettä vaan ainoastaan suomalaisen viitenumeron. Sen vuoksi KTL:n rinnalle tulee käyttöön ISO 20022 Tapahtumaraportin xml-muotoinen camt.054-palautesanoma.

KTL:n kirjauksen rinnalla on tarjolla ISO 20022 Tapahtumaraportin xml-muotoisen camt.054-palautesanoman kirjaamismahdollisuus. Sekä KTL:n että camt.054:n kirjaustoiminnoissa Asteri löytää oikean laskun, olipa saapuvassa tiedostossa viite suomalaisessa tai RF-muodossa, ja olipa laskutusaineistossa tai isännöintiaineistossa viite suomalaisessa tai RF-muodossa.

RF-viitteen voi ottaa käyttöön, jos ja kun kokee sen tarpeelliseksi.

Voit kirjata saapuvat viitemaksut entiseen tapaan suomalaisesta Saapuvat viitemaksut (KTL) -tiedostosta tai uudella tavalla ISO 20022 -standardin Tapahtumaraportin xml-muotoisesta camt.054-palautesanomasta:

KTL-tiedostossa välittyy vain suomalainen viitenumero

camt.054-palautesanomassa välittyy yhtä hyvin suomalainen viitenumero kuin kansainvälinen RF-viitekin:

Asteri Lähete/Laskutus kohdistaa maksun, jos saapuvassa tiedostossa on sellainen suomalainen viite tai RF-viite, jonka suomalainen tai RF-vastine löytyy reskontrasta eli esitysmuoto on vapaa.

KTL ei poistune lähivuosina, mutta sen käytettävyys rapautunee ajan mittaan mm. RF-viitteen yleistyessä.

Samat perusmääritykset pätevät sekä KTL- että camt.054-muotoiseen kirjaamiseen, valinnalla Määritä|Perustiedot (reskontra)