Ajankohtaiset tiedotteet

Asunto-osakeyhtiölaki 1.7.2010

Miten uuden lain lisävelvoitteet – mm korjaustarveilmoitukset, isännöitsijäntodistuksen lisätiedot yms – on otettu huomioon Asteri Isännöinnissä?

Asteri Isännöinnissä on korjaushistorialle yms. nyt runsaasti tilaa nelisivuisen isännöitsijätodistuksen 2. sivulla. Sinne se määritellään Huoneiston tiedot -ikkunassa, mm. Muutostyöt-kohdassa.

Sekä vanhaan yksisivuiseen että uuteen nelisivuiseen isännöitsijäntodistukseen saa lisäsivun, johon voi valita tulostumaan esim. Huoneistotilan Huoneiston muistio -ikkunasta tekstit.

Myös esim. korjaustarveilmoitukset voinee syöttää Huoneiston muistio -kenttään tai vastaavaan.

Valitse esim. Tulosta | Isännöitsijäntodistus | Ohjelma piirtää (4-sivuinen):

Isännöitsijäntodistuksen toinen sivu on esim. tällainen:

ja viimeinen sivu esim. tällainen:

Suora linkki valokuviin ym. dokumentteihin toimii Huoneiston tiedot -ikkunan Näytä aineistokansio -painikkeella.

Taloyhtiöt-ikkunassa voit määritellä, minkä polun alle aineistoa ryhdytään keräämään. Oletuksena on c:\asterits\winvk-aineisto, mutta tässä vaiheessa voit valita minkä tahansa haluamasi kansion, esim. s:\aineisto (jos aineisto vaikkapa serverillä):

Voit toki myöhemmin vaihtaa tätä aineistokansion paikkaa ja siirrellä tekemäsi dokumentit uuden polun alle käyttäen esim. Resurssienhallintaa tiedostojen ja hakemistojen kopiointiin.

Siirry Huoneistotilan Huoneiston tiedot -ikkunaan. Kun painat Näytä aineistokansio, ohjelma perustaa taloyhtiön kaikille huoneistoille oman alikansion ja avaa Resurssienhallinnan sen huoneiston kansioon, jossa ollaan. Jos olet jo aiemmin luonut huoneistolle dokumentteja, ne näkyvät kansion sisällä ja voit kaksoisnapsauttaa niitä näkyville tarpeen mukaan.

Alla olevassa kuvassa taloyhtiön nimi on Asunto Oy Mittari ja taloyhtiön kansion nimi ”mittari”:

Dokumentteja voit luoda kaikilla mahdollisilla tavoilla, joilla tiedostoja tuotetaan, esim.

  • tekstinkäsittelyohjelmalla
  • taulukkolaskentaohjelmalla
  • skannaamalla paperidokumentteja
  • tulostamalla pdf-tiedostoiksi Adobe Acrobatilla
  • digikameralla kuvatiedostoiksi tai videoleikkeiksi
  • digivideokameralla videoiksi
  • jne.

Taloyhtiölle yhteiset dokumentit, esim. yhtiökokouskutsut, toimintakertomukset, aiempien vuosien 102-lomakkeet jne., voit kätevästi tallentaa taloyhtiölle yhteiseen kansioon. Siihen pääset huoneiston kansiosta siirtymällä yhtä kansiotasoa ylemmäs.