Asiakasvarmenteen uusiminen

Asiakasvarmenne on voimassa tyypillisesti kaksi vuotta. Ohjelma valvoo varmenteen vanhenemista ja huomauttaa, kun varmenne pitää uusia.

Asiakasvarmenteiden lisäksi ohjelma käyttää pankin varmenteita. Ne päivittyvät pääsääntöisesti automaattisesti ohjelman päivitysten mukana.

Jos haluat itse seurata ja ennakoida tulevaa tilannetta, voit käyttää Asiakasvarmenteiden lataus –välilehdellä olevaa toimintoa ”Näytä kaikkien varmenteiden vanhenemistiedot.

Tämänhetkiseen ohjelmaversioon on toteutettu yleisimpiin pankkeihin varmenteen uusiminen. Varmenteen voi uusia Asiakastiedot – välilehdellä [Asiakasvarmenteen uusiminen…]

Jos varmenne ehtii vanheta ilman, että saat sitä uusituksi vanhalla varmenteella, ota yhteyttä pankkiin uuden rekisteröimisen toteuttamiseksi.

Tyypillisesti varmenteen voi uusia 30 vrk ennen vanhenemista.

Asiakasvarmenteen uusiminen

Monipankissa on ”Asiakasvarmenteen uusiminen”-painike Asiakastiedot-välilehdellä. Mene siis sen varmenteen riville, jonka haluat uusia ja paina tuota painiketta, niin ohjelma tekee varmennepyynnön, allekirjoittaa sen vanhalla voimassaolevalla varmenteella ja saa pankista uuden varmenteen, jonka asentaa käyttöön – kaikki tämä siis automaattisesti.

HUOM1 Jos varmenne oli ehtinyt vanhentua, uusiminen tapahtuu ihmiskontaktilla ottamalla yhteyttä pankkiin.

HUOM2 Uusiminen onnistuu vasta kun vanhan varmenteen voimassaoloaikaa on jäljellä alle 60 päivää.

Ym. ominaisuus on tehty pankkeihin OP, Nordea Handelsbanken, Sp, POP ja Ålandsbanken.

Danske Bank, varmenteen uusiminen Uusi 4K-varmenne ei ole tuettu Asteri Monipankissa. Danske Bank varmenteen uusiminen tehdään käsin, mikäli 2k-varmenne on vielä tuettu.

Varmenteiden voimassaoloaikoja:

PvmPankkiVarmenneVarmenne
28.10.2020Danske Bank (Siirtyminen 4K varmenteeseen)Tuki päättyyJuuri
2.3.2022NordeaKeskitaso
29.5.2022.Aktia, SHB, POP, Sp, OmaSpPalvelu
27.11.2022Nordea CorporateJuuri
12.9.2024OP WS CA V2Keskitaso
27.01.2025Nordea Corporate ServerJuuri
31.01.2036ÅlandsbankenJuuri
07.06.2041OP-PohjolaJuuri