Ajankohtaiset tiedotteet

Aineistojen nouto ja lähetys

Aineistot voidaan noutaa suoraan Asteri ohjelmiin tai tämän ohjeen mukaisesti levylle / palvelimelle siirrettäväksi muuhun ohjelmaan ja muusta ohjelmasta lähetettäväksi pankkeihin.

Nouto yhdestä pankista

Mene Asiakastiedot-välilehdelle.

Napsauta sille riville, jossa on ko. yritys ja ko. pankki. Jos siirryt Nordean riville, odota pari sekuntia, jotta pankkikohtaiset aineistotyypit tulevat noudetuiksi.

Mene Nouda pankista –välilehdelle.

Valitse aineistotyyppi, millaista aineistoa haluat noutaa.

Valitse, haluatko nähdä vain uudet aineistot vai sellaiset, jotka on jo aiemmin noudettu vai kaikki.

Valitse ajanjakso, jolta haluat noutaa aineistot. Voit valita vapaasti alkamispäivän ja päättymispäivän, esim. 15.01.2020 ja 30.11.2020, taikka koko kuukauden esim. marraskuu 2020.

Paina Näytä…-painiketta, jolloin taulukkoon tulee näkyviin tarjolla olevat valitsemasi kaltaiset aineistot ja oikeaan laitaan painikkeet, joilla voit edelleen noutaa yksittäisen aineiston tai kaikki näytetyt aineistot samaan tiedostoon.

Huom! Noudettavaksi näytetään vain ne aineistot, jotka ovat muodostuneet valitsemallasi jaksolla. Tyypillisesti aineistot muodostuvat päivän viiveellä, esimerkiksi tammikuun tiliote on noudettavissa helmikuun ensimmäisenä pankkipäivänä.

Ohjelma näyttää noudetun aineiston sekä alkuperäisessä konekielisessä muodossa Muistio/Notepadissa että selväkielisenä tulosteena html-sivuna tai Muistio/Notepadissa.

Joukkonouto

Jos haluat kätevästi samaan tiedostoon yhden yrityksen usean pankin samantyyppiset aineistot, voit käyttää taulukon alapuolella olevia valintoja ”Nouda monesta pankista ja/tai monelle asiakkaalle”.

Sama toiminto on näppärä, jos haluat esim. Asteri Isännöintiä varten kaikkien taloyhtiöiden saapuneet viitemaksut samaan tiedostoon, jotta voit ne kerralla kirjata ohjelmaan.

Valitse, haluatko kaikkien pankkien aineistot vai jonkin tietyn pankin aineistot.

Valitse, haluatko kaikkien yritysten tai taloyhtiöiden aineistot vai jonkin tietyn yrityksen tai taloyhtiön aineistot.

Valitse, minkä tyyppiset aineistot noudetaan ja haluatko vain uudet aineistot vai aiemmin noudetut myös.

Paina ”Näytä näille noudettavissa olevat”, jolloin ohjelma kyselee valitsemistasi pankeista valitsemiesi yritysten aineistot ja näyttää ne taulukossa. Sen jälkeen voit painaa ”Nouda yksi tiedosto” tai ”Nouda kaikki samaan tiedostoon”.

Lähettäminen

Mene Asiakastiedot-välilehdelle.

Napsauta sille riville, jossa on ko. yritys ja ko. pankki. Jos siirryt Nordean riville, odota pari sekuntia, jotta pankkikohtaiset aineistotyypit tulevat noudetuiksi.

Mene Lähetä pankkiin –välilehdelle.

Valitse aineistotyyppi, millaista aineistoa haluat lähettää. Anna lähetettävän tiedoston nimi.

Paina Lähetä-painiketta.

Joukkolähetys

Lähetä pankkiin –välilehdellä on myös joukkolähetysmahdollisuus: Voit valita, minkä kansion sisällä olevat kaikki xml-maksutiedostot lähetetään samalla kertaa.

Yksittäisen maksun lähettäminen

Jos käytössäsi ei ole ostoreskontra- tai palkanmaksuohjelmaa, jolla voisit tehdä maksutiedoston, voit luoda yksittäisen maksun tiedoston Asteri Monipankilla. Lähetä pankkiin –välilehdellä on tätä varten ”Luo yksittäinen maksu”-painike, jonka taakse voit syöttää maksun tiedot, painaa OK ja edelleen ”Lähetä aineisto pankkiin”.

Nouda maksupalaute

Vaikka xml-maksujen lähetyksestä tulisi välitön OK-palaute, se takaa vain sen, että aineisto on vastaanotettu pankissa. Tämän jälkeen pankki suorittaa aineistolle vielä monia lisätarkistuksia. Niiden jälkeen pankki toteuttaa maksutoimeksiannon. Vasta näiden jälkeen tiedetään, onnistuiko maksu todella. Tämän tiedon saat vain noutamalla xml-maksujen palauteaineiston muutamaa pankkipäivää myöhemmin.