Ajankohtaiset tiedotteet

A4-kokoinen vuoden vastikelasku, jossa tila maksajan omille merkinnöille

isännöinti

Asteri Isännöinti –ohjelmassa on mahdollista tulostaa vastikelasku, jossa näkyy kuukausittain veloitettavat vastikkeet sekä kuukausittaiset eräpäivät. Vaihtoehdosta riippuen laskulla voi olla myös tila maksajan omille merkinnöille taikka tarkempi erittely vuokrapaikkakohtaisista summista tai jopa kertolaskuista.

Vanha A4-lomakepohja, jossa ei ole maksutaulukkoa tekevää muuttujaa on vastikelaskua4.lom

Ohessa esimerkki miltä näyttää kyseinen vastikelasku sekä sen muokkaus- ja tallennusohjeet.

Tässä esitellyt lomakesovitukset:

a4kerto.lom

a4summat.lom

a4sumerit.lom

a4vuokpa.lom

Ota ne käyttöön Isännöinti-ohjelmassa seuraavasti: valitse Huoneistotilassa Määritä|Lomakesovitukset. Hae Tilisiirrot-kohtaan kyseinen tiedosto, esim. a4summat.lom, Avaa ja OK.

Valitse Huoneistotilassa Määritä|Tilisiirtojen tulostus. Laita valinta kohtaan ”paperille, jossa on esipainettuna tilisiirtojen kehykset ja selitetekstit”, paina OK.

Valitse Määritä|Pankkiviivakoodi|Siirtymävaihe, ota väkänen pois kohdasta ”Tulosta pankkiviivakoodi laskuun”

Kokeile tulostusta: Valitse Tulosta|Tilisiirrot huoneistolle. Laita valinta kohtaan ”tilisiirrot jaksolta” ja valitse Kuusta sekä Kuuhun -sarakkeisiin se kuukausiväli, jonka haluat tulostumaan taulukkoon, esim. Tammikuu 2020 – Joulukuu 2020

Voit muokata lomakesovitusta seuraavasti: Valitse Määritä|Lomakesovitukset.

Paina Tilisiirrot-rivillä Muokkaa.

Tiedostossa a4summat.lom on muuttuja @6012, joka tulostaa taulukon siten, että kustakin kuukaudesta näkyy maksettava yhteissumma.

Tiedostossa a4vuokpa.lom on muuttuja @6013, joka tulostaa taulukon siten, että kustakin kuukaudesta näkyy kunkin vuokrapaikan maksu sekä maksettava yhteissumma.

Tiedosto a4sumerit.lom tulostaa ”Tulostettu lasku” -esimerkin mukaisen erittelyn yläosan.

Tiedostossa a4kerto.lom on muuttuja @6014, joka tulostaa taulukon siten, että kustakin kuukaudesta näkyy kunkin vuokrapaikan kertolasku: kpl*a-hinta = maksu sekä maksettava yhteissumma.

Muut muuttujat löydät ohjekirjan kappaleesta 8, sivuilta 86-95.

Tekstiä voit kirjoittaa suoraan lomakepohjaan, jos kyseessä on useampi sana, kirjoita se < > -merkkien väliin. Käytä lomakkeella oikealle liikkumiseen välilyönti-näppäintä, ÄLÄ KÄYTÄ SARKAIN- eli TAB-MERKKIÄ! Tallenna tiedosto Tiedosto|Tallenna -valinnalla muokkauksen lopuksi. muokkauksen lopuksi.

Tulostettu lasku:

Lomakesovitus:

a4summat.lom